System of a Down en meer week voor Pinkpop en Graspop op Nova Rock 2020

Het Oostenrijkse Nova Rock maakte vandaag zijn eerste namen voor de aankomende editie bekend. Onder hen bevinden zich onder andere System of a Down en Disturbed. Het festival vindt twee weken voor Pinkpop en Graspop plaats, waardoor de festivals mogelijk namen van hun line-up zullen delen.

De allereerste aankondiging voor het Oostenrijkse rockfestival werd vandaag gedeeld op social media. Bovenaan het affiche prijkt vooralsnog System of a Down, op de voet gevolgd door Billy Talent, Korn, Disturbed en The Offspring. Ook onderaan de poster bevinden zich een aantal acts die ondertussen al wel bekend zijn onder het gemiddelde festivalpubliek, waaronder Black Veil Brides. Daarnaast reizen ook Social Distortion, Alligatoah, Dame, Heaven Shall Burn, Hot Water Music, Finch Asozial, Greeen, Motionless in White, August Burns Red, Gloryhammer en Battle Best af naar Nickelsdorf.

System of a Down gaat een drukke festivalzomer tegemoet. Eerder werd al bekend dat de band tijdens Rock Werchter in Spanje en Portugal optreedt. Ook zijn de heren reeds bevestigd voor het Finse Provinssi en Rock am Ring en Rock in Park in Duitsland. De laatste keer dat System of a Down een grote festivaltour deed in Europa was in 2017. De kans dat we hen dit jaar terugzien op festivals in de buurt wordt met het bovenstaande nieuws steeds groter. Pinkpop en Graspop zijn op dit moment de grootste kanshebbers.

System of a Down

System of a Down is een Armeens-Amerikaanse hardrockband uit Glendale, Californië. De band is opgericht in 1993, het jaar waar de vier bandleden elkaar ontmoeten. De band staat vooral bekend om hun opzwepende muziekstijl. De rockers hebben immers al 5 studioalbums uit. Het laatste album, Hypnotizedateert alweer uit 2005. Je kunt ze kennen van nummers zoals ‘Toxicity’, ‘Chop Suey’ en ‘Sugar’. In het verleden speelde de band op verschillende grote festivals zoals Rock Werchter, Pinkpop en Download. Kijk voor meer info en tourdate op de officiële site van de band.

Nova Rock 2020

Nova Rock is een van de grotere rockfestivals in Oostenrijk. In het verleden wist het festival grootheden als Linkin Park, Green Day, Iron Maiden en The Prodigy te strikken. Voor de komende editie heeft het festival onder meer System of a Down, Disturbed en The Offspring vastgelegd. Het festival vindt dit jaar een week voor Pinkpop en Graspop plaats, dus wellicht dat we een aantal namen die op Nova Rock staan ook op de line-up van deze festivals terugzien.

  • Locatie: Nickelsdorf, Oostenrijk.
  • Datum: 10 – 13 juni 2020.
  • Kaartverkoop: vanaf €190,-. Tickets zijn hier te verkrijgen.
  • Meer informatie vind je op de website van Nova Rock.