Maakt Muse binnenkort een nieuwe tournee bekend?

Muse 2018
Photo: Patrick McPheron

Komt Muse binnenkort met nieuwe tourdata op de proppen? Daar lijkt het wel op. Zo was de tourpagina van de Britse band even offline. Inmiddels kun je de website alweer bezoeken. Maar dat er aan de pagina gesleuteld wordt, lijkt duidelijk.

Eerder is al bevestigd dat Muse volgend jaar te zien is op Nova Rock. Aangezien er aan de tourpagina wordt gesleuteld, kan dit wel eens betekenen dat er binnenkort nieuwe data worden aangekondigd. Ook werken de heren aan het nieuwe album, dat naar verwachting volgend jaar uitkomt. Matt Bellamy gaf aan dat de kersverse plaat vergezeld gaat van een tour. Zien we Muse volgend jaar weer terug op de festivalweides met nieuwe muziek?

Vorig jaar was de groep nog te bewonderen in Nederland en België. Toen brachten ze een bezoek aan de Ziggo Dome en aan Rock Werchter. Op het Belgische festival spraken wij met de fans die de hele dag wachtten op de eerste rij voor het optreden van Muse.

Muse

muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide de band uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop.

Inmiddels heeft de band al acht studioalbums uitgebracht, met Simulation Theory als meest recente wapenfeit. Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is al weer een jaar geleden; in 2019 deed Muse Rock Werchter aan. De band werkt op dit moment aan een nieuw album. Dat zou in 2022 uit moeten komen.