Advertisement

Roskilde bespreekt verwachtingen over 2021 editie

Foto: Mia Dernoff

Roskilde geeft in een Q&A antwoord op een aantal vaak gestelde vragen over de festivalzomer van 2021. In het artikel is het Deense festival positief gestemd over de 2021-editie en gaat ervan uit dat het doorgaat.

Ondanks de vele geluiden over de risico’s van grote festivals, blijft Roskilde hoopvol. Het Deense festival verwacht in 2021 weer een editie te kunnen houden. Dit zal waarschijnlijk niet gaan op de manier die we gewend zijn. Met de gedachte dat de festivals volgend jaar niet als vanouds terugkeren, is het festival druk op zoek naar manieren om de editie veilig te laten verlopen.

Roskilde geeft aan al jarenlang ervaring te hebben met het organiseren van veilige en grote festivals. Op dit moment zijn ze dan ook bezig met het aangaan van nieuwe professionele samenwerkingen. Er wordt veel gekeken naar het opdoen van kennis over het creëren van nieuwe manieren van samenzijn bij concerten. Daarnaast geeft Roskilde ook aan dat het einde van het festival nog niet in zicht is als er in 2021 geen doorgang kan vinden. Ondanks het coronavirus en de klap die de economie krijgt blijft de behoefte aan muziek en optredens bestaan.

Meer uitleg en antwoorden over de financiën en of je je geld voor je ticket kunt terugkrijgen vind je in de Q&A.

Eerder dit jaar maakte Roskilde de eerste 32 namen voor volgend jaar al bekend. Onder andere Thom Yorke en FKA Twigs zijn in 2021 weer van de partij. Ook de bezoekers zijn positief gestemd! Combitickets voor Roskilde 2021 waren namelijk in mei alweer helemaal uitverkocht.

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2024

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 29 juni - 6 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen