Glastonbury wil grootschalig testen op coronavirus tijdens 2021-editie

654
Glastonbury
Photo: Kris Williams

Festivaldirecteur Michael Eavis denkt eraan om op grote schaal bezoekers te testen op corona tijdens Glastonbury 2021. Als de pandemie volgende zomer aanhoudt zou het een goede mogelijkheid zijn om het festival toch door te kunnen laten gaan.

In een Q&A tijdens het Wells Festival of Literature sprak Eavis over de mogelijkheid van massaal testen. Door alle festivalbezoekers te laten testen wil hij het coronavirus de baas blijven. Hij denkt hieraan, mede doordat de mate waarin op dit moment getest wordt al erg groot is. Hoe dit er precies uit gaat zien, weet de festivaldirecteur nog niet.

Hij ging tijdens het gesprek wel alvast enkele opties af. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld om de festivalgangers voor vertrek al te testen. Andere varianten zijn om op strategische punten in het land teststraten in te richten of om voor de ingang iedereen te controleren op het dragen van het coronavirus.

Benieuwd naar de mogelijke headliners voor Glastonbury 2021? Check ons Engelstalige geruchtenoverzicht!

Glastonbury 2020

Photo: Kris Williams

Dit jaar zou het legendarische Glastonbury haar vijftigste verjaardag vieren. Helaas is de editie afgelast wegens het coronavirus. Met onder meer Taylor SwiftPaul McCartney en Aerosmith had het festival al een paar acts van wereldformaat op het affiche staan. Glastonbury 2020 was in een recordtempo uitverkocht. De gekochte tickets blijven geldig voor de editie van 2021.

Om de pijn te verzachten zendt de BBC in het weekend van Glastonbury diverse legendarische optredens uit. De shows van onder meer Adele, Beyoncé en David Bowie worden uitgezonden op televisie, radio en via online streaming.

Informatie 2021

  • Locatie: Worthy Farm, Engeland.
  • Datum: 23 tot en met 27 juni 2021
  • Tickets: Kaarten voor 2020 zijn ook in 2021 geldig
  • Meer informatie vind je op de website van Glastonbury.