Een verified status van Ticketmaster als je gevaccineerd bent tegen corona

Mañana Mañana 2018

Billboard meldde woensdag dat Ticketmaster bezoekers gaat checken of ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat er naar alle waarschijnlijkheid binnenkort een effectief coronavaccin op de markt zal verschijnen.

Reden genoeg voor Ticketmaster om plannen te maken. Alleen als je gevaccineerd bent of 72 uur voor aanvang negatief getest bent, krijg je een zogeheten ‘verified status’ en ben je welkom. Dit is grofweg het plan dat onderdeel is van het ‘post-pandemic fan safety’ programma waar Ticketmaster al enige tijd op broedt.

De ‘corona-status’ van de bezoeker wordt gelinkt aan diens gekochte ticket. Met deze status kan er toegang tot het evenement worden verleend. Bezoekers die niet kunnen bewijzen dat ze deze status hebben, wordt toegang ontzegd. Zo hoopt de ticketsite dat bezoekers zich preventief laten testen op het coronavirus. Op deze manier hoeft er niet ter plekke een coronatest afgenomen te worden. Ticketmaster zal enkel de status van bezoekers opslaan en zal geen andere medische gegevens bewaren. 

Ook een verified status in Nederland?

Op dit moment betreft dit plan enkel nog Amerikaanse evenementen. De details over hoe deze plannen internationaal toegepast gaan worden zijn nog onduidelijk. Het is nog maar de vraag of de plannen over zullen waaien naar Nederland. Woordvoerder van Ticketmaster Nederland laat weten aan het AD dat organisaties hier zelf over beslissen. Tot nu zijn er geen plannen bij de Nederlandse tak van het bedrijf om bezoekers te verplichten tot vaccineren of testen.  

Ondertussen wordt er ook druk gezocht naar andere oplossingen. Eerder dit najaar kwamen er berichten over het grootschalig gebruik van sneltesten op evenementen. Om zo te filteren onder bezoekers wie er wel, en wie er geen corona heeft. Er zijn vooralsnog geen definitieve oplossingen naar buiten gekomen die het festivalseizoen van volgend jaar gaan redden. Toch zijn deze berichten hoopvol. Wie weet kunnen we elkaar weer bezweet, maar gelukkig in de armen vallen in de zomer van 2021. Volledig uitgerust met een bak lauw bier en een brandend zonnetje op het achterhoofd. Dat zou toch mooi zijn?