Inhaler en meer naar Eurosonic Noorderslag 2020

Appelpop
Photo: Malou Gouders / Festileaks

Eurosonic Noorderslag maakt de eerste namen bekend voor 2020. Onder meer Inhaler speelt in januari in Groningen.

De eerste 37 namen van Eurosonic Noorderslag zijn bekend. Onder meer Inhaler en Amy Root staan op het affiche. Daarnaast zijn er vier acts uit focusland Zwitserland aangekondigd. Check alle nieuwe namen en de Twitter-aankondiging hieronder.

 • Amy Root
 • Annna
 • Black Country, New Road
 • Blanks
 • Buč Kesidi
 • Camilla Sparksss
 • Charlotte Adigéry
 • Dry Cleaning
 • Fvlcrvm
 • Inhaler
 • Iris
 • Jeremy?
 • Jesse Markin
 • Khalab
 • Last Train
 • Marius Bear
 • Muthoni Drummer Queen
 • My Ugly Clementine
 • Novaa
 • Pascal Gamboni
 • Perfect Son
 • Rayden
 • Ricky Dietz
 • Seed To Tree
 • Sensible Soccers
 • StarWound
 • Tanaë
 • The Bluebay Foxes
 • Viah
 • Vita Bergen
 • Warmland
 • Yasmyn
 • zalagasper
 • Black Sea Dahu
 • Coilguns
 • Emilie Zoé
 • L’Eclair

Inhaler

Inhaler is een vierkoppige rockband uit Dublin. Met Eli Hewson heeft het kwartet de zoon van levende legende Bono binnen zijn gelederen. De sound van groep toont veel gelijkenissen met, hoe kan het ook anders, U2. De heren hebben tot dusver geen plaat uitgebracht. Er heeft daarentegen een zestal singles het levenslicht gevonden, waaronder het vorige maand uitgebrachte ‘My Honest Face’.

Eurosonic Noorderslag 2020

Eurosonic Noorderslag 2020 vindt plaats van 15 tot en met 18 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Op de editie van 2019 waren onder andere Thomas Azier, NielsonJett Rebel en Douwe Bob te zien. Check voor meer informatie over dit festival de website.

Ook wordt op het festival ieder jaar de Popprijs en de European Festival Awards uitgereikt. De Popprijs voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Dit jaar heeft Ronnie Flex de prestigieuze prijs gepakt. Bij de European Festival Awards worden de beste festivals van Europa beloond. Afgelopen editie gingen onder meer Roskilde en Wacken Open Air er met de prijzen vandoor.

Dit jaar vroegen we ook enkele festivaldirecteuren naar hun plannen voor 2019. Check snel wat Ide Koffeman (DTRH)Eric van Eerdenburg (Lowlands) en Tamás Kádár (Sziget) voor jou in petto hebben.