Bevestigd: Red Hot Chili Peppers naar Rock Werchter 2021

(c) Joris Bulckens

Red Hot Chili Peppers komen naar Rock Werchter in 2021! De Amerikaanse band bevestigde vanochtend de komst naar het grootste Belgische popfestival. Eerder werden onder andere Gorillaz, Pearl Jam en Thom Yorke aangekondigd voor Rock Werchter 2021.

Red Hot Chili Peppers speelt op de zondag van het festival: dat is 4 juli 2021. De band wordt verwacht met een nieuw album op zak. En natuurlijk met John Frusciante. De vorige keer dat de Peppers op Rock Werchter speelde, dateert van 2016.

Wat vind je van de nieuwe bevestigingen? Je kunt je mening kwijt op het levendige Rock Werchter Forum. Daar ben je ook aan het juiste adres voor verse geruchten en het delen van ervaringen.

Red Hot Chili Peppers spelen volgende zomer ook onder andere op Pinkpop en op het Spaanse Mad Cool festival.

Eerder werd reeds aangekondigd dat Twenty One Pilots en Pearl Jam hun rentree maken tijdens Rock Werchter 2021. Beide bands stonden in 2020 ook op de planning. Verder werd al een aantal gloednieuwe namen bekendgemaakt. Zo schitteren aankomend jaar onder meer Gorillaz en Alt-j op het podium in België.

Tickets voor Rock Werchter 2021 zijn nu te koop via de website van het festival. Voor een dagje tik je 110 euro af, bij de volledige vierdaagse ben je voor 243 euro.

Red Hot Chili Peppers

RHCP
Foto: Don Crusio/Festileaks

Red Hot Chili Peppers is een vierkoppige Amerikaanse rockband gevormd in 1983 in Los Angeles, Californië. De band combineert rock met funk, rap, punk en pop en heeft tot op heden elf studioalbums op zijn naam staan. Ze zijn vooral bekend van hun albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I’m with You (2011) en de meest recente The Getaway (2016). In 2022 komen de mannen weer naar Europa. Ze staan dan op de weide van onder meer Rock Werchter.

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: €243 euro voor een weekend, €110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen