5

Anderson .Paak en meer tijdens Rock Werchter 2021 op Open’er

Anderson .Paak / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Anderson .Paak & the Free Nationals zijn in het weekend van Rock Werchter 2021 in de buurt. De in Californië geboren zanger is tijdens het Belgische festival te vinden op het Poolse Open’er.

Anderson .Paak is niet de enige aankondiging die Open’er doet. Het festival onthult ook de komst van RÜFÜS DU SOL en schafter. Artiesten op de line-up van het Poolse festival zijn traditioneel gezien kanshebber voor een plekje op Rock Werchter. Dit is omdat de festivals vaak tegelijk of vlak na elkaar plaatsvinden.

Voor Anderson .Paak & the Free Nationals betekent het dat hij in 2021 festivals inhaalt die in 2020 niet doorgaan. Mogelijk valt ook Pinkpop daaronder. Voor Rock Werchter betekent het optreden op Open’er een mogelijk weerzien na een wervelende show in 2018.

Anderson .Paak & The Free Nationals

De carrière van de populaire Californische rapper Anderson .Paak zit in de lift. In 2014 bracht hij zijn debuutalbum Venice uit, de definitieve doorbraak volgde in 2016 met de release van Malibu. Festivals als Lowlands, Pukkelpop en Roskilde werden aangedaan en er volgde een tournee met Bruno Mars. Anderson is hot! Ook de afgelopen jaren was hij veelvuldig in Europa te vinden, zoals op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter. Voor 2020 stond een optreden op Pinkpop gepland. Of dat wordt ingehaald in 2021 is nog niet duidelijk.

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: €243 euro voor een weekend, €110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina
Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 30 juni - 3 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.