System Of A Down komt na 15 jaar met twee(!) nieuwe singles

System Of A Down is terug van weggeweest! Na 15 jaar van productiestilte knalt de Armeense-Amerikaanse rockband vandaag maar liefst twee nieuwe singles de wereld in.

De band maakte het nieuws bekend op hun socialmedia-kanalen. Dat de singles ‘Protect The Land’ en ‘Genocidal Humanoidz’ juist nu worden uitgebracht, is geen toeval. Met de nummers wil SOAD aandacht vragen voor de precaire situatie in Armenië, waar momenteel hard wordt gevochten. De opbrengsten van de singles en merchandise gaan naar hulpinstanties, die de getroffen gebieden moeten voorzien van de noodzakelijke goederen en zorg.

Hoewel de achtergrond van de nummers verre van vrolijk is, zullen fans ongetwijfeld blij zijn met het nieuwe materiaal. System Of A Down heeft voor volgende zomer een uitgebreide Europese festivaltournee gepland staan met optredens op onder meer Download UK, Rock Am Ring en Nova Rock.

Een optreden in Nederland of België ontbreekt nog in de agenda. In 2020 zou de band eigenlijk Rock Werchter aandoen. Keren de heren volgende zomer terug op het affiche?

System Of A Down

SOAD

System Of A Down, vaak afgekort tot SOAD of System, is een vierkoppige Armeens-Amerikaanse rockband gevormd in 1994 in Glendale, Californië. De band behaalde commercieel succes met de release van vijf studioalbums, waarvan er drie debuteerden op nummer één van de Amerikaanse Billboard 200: Toxicity, Mezmerize en Hypnotize. De laatstgenoemde dateert alweer uit 2005.

De groep staat vooral bekend om zijn opzwepende muziekstijl en indrukwekkende liveoptredens. In 2017 werden voor het laatst Europese festivals aangedaan, waaronder Pinkpop en Rock Werchter. System Of A Down zou in 2020 weer een uitgebreide tour tegemoet gaan met optredens in de Ziggo Dome en op festivals als Rock am Ring / Rock in Park, Resurrection Fest en Nova Rock. Het coronavirus zette echter een streep door de tournee. Voor 2021 staan de heren op de affiches van onder meer Download UK, Rock Am Ring en Nova Rock.