Zo gaan proefevenementen met sneltests in zijn werk

8496
FESTEN #1 Amsterdam
Photo credit: Constance VR / Festileaks

In januari mogen een aantal proefevenementen met sneltests van start gaan. Met deze pilot hoopt de evenementenbranche doormiddel van sneltests weer evenementen, zoals festivals en concerten, te kunnen organiseren. Zo gaat dat eruit zien:

Wanneer je een ticket voor een evenement koopt, kan je tegelijkertijd een afspraak voor een coronatest maken. Na de transactie krijg je een mail van de organisatie waar je de coronatest gaat afnemen. In de mail word je gevraagd om je gegevens te delen in de IDA app. Waardoor je jouw gegevens veilig deelt met de testlocatie. Je deelt je gegevens door de chip in je identiteitsbewijs met je telefoon te scannen.

Bij de testlocatie scan je een QR-code om je aanwezigheid te bevestigen. Als de test erop zit ontvang je na ongeveer 15 minuten de uitslag in je mail. Is de test negatief? Dan kun je het evenement bezoeken.

Bij het evenement scan je nogmaals een QR-code en geef je toegang om je testresultaat en pasfoto te delen met de controleur. Wanneer de controleur alles heeft goedgekeurd mag je naar binnen om het evenement te bezoeken.

Fieldlab evenementen

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

De evenementenbranche is gezamenlijk gestart met het initiatief Fieldlab Evenementen. De bedoeling hiervan is het verzamelen van gegevens over besmettingsrisico bij verschillende evenementen; van kleine groepen binnen tot grote bijeenkomsten in de buitenlucht. Hier vallen dus ook festivals en concerten onder.

Fieldlab evenementen heeft inmiddels toestemming van de overheid gekregen om in januari te beginnen met sneltests voor proefevenementen. Dit betreft een theatervoorstelling, congres en twee voetbalwedstrijden. Met deze nieuwe stap is er weer meer mogelijk. De zwaar getroffen sector, die enorm lijdt onder de beperkingen, wordt perspectief geboden. De samenleving kan iets meer open gaan wanneer deze proefevenementen succesvol verlopen.

Onderdeel van het Visual & Design team en de nieuwsredactie. Ik luister graag naar Amelie Lens, Architects, Fresku, Sofi Tukker, Editors, Frans Bauer, Wies, The National en nog wat bands. Ik houd van Carnaval.