Back to Live-festivals een week opgeschoven

457
Essential 2019 / Publiek
Photo: Monique Biermans / Festileaks

De twee Back to Live-festivals die voor het weekend van 13 en 14 maart gepland staan, worden een week uitgesteld. De festivals worden verplaatst vanwege de slechte weersvoorspelling, laat de organisatie weten.

Zowel het Dance-festival als het Popfestival worden op het Evenemententerrein van Walibi Holland georganiseerd. Beide festivals vinden, een dag na elkaar, in de buitenlucht plaats. Dat wordt nu 20 en 21 maart, in plaats van 13 en 14 maart. Met een weersvoorspelling van zware windstoten, regenval en lage temperaturen voor het weekend, lijkt het de organisatie geen goed idee om de festivals door te laten gaan. Fieldlab Evenementen heeft zorgen geuit over de gezondheid van de bezoekers, maar ook over de onderzoeksresultaten. De kans is namelijk groter dat tickethouders besluiten thuis te blijven, of eerder het festival te verlaten. Hierdoor zijn resultaten niet meer betrouwbaar.

Lees het volledige statement over de Back to Live-festivals op de website

Tickets

De nieuwe datum voor het Back to Live Dance Festival is zaterdag 20 maart, het Back to Live Popfestival verschuift naar zondag 21 maart. De tijd en locatie van de festivals blijft het zelfde: 13:00 – 19:00 op het evenemententerrein van Walibi Holland, Biddinghuizen. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum of kunnen teruggestuurd worden via Paylogic. Particuliere doorverkoop is niet mogelijk. Geretourneerde kaarten komen maandag 15 maart om 16:00 in de verkoop. Wie nog geen ticket heeft maar wel graag aanwezig wil zijn bij een van de festivals, moet er snel bij zijn maandag! Tijdens de eerste kaartverkoop waren alle tickets namelijk binnen 20 minuten uitverkocht!

Fieldlab evenementen

BKS 2018
Photo: Debbie Spaan / Festileaks

Fieldlab is een initiatief van de evenementensector. Met deze evenementen wil Fieldlab duidelijk maken wat er nog meer nodig is om evenementen door te laten gaan in coronatijd. Tijdens deze proefevenementen wordt er gekeken naar het gedrag van bezoekers, het gebruik van mondkapjes en desinfectiemiddelen. Ook wordt er gekeken naar de luchtkwaliteit binnen de locatie van het evenement en de gevolgen voor kwetsbare groepen. Met deze informatie probeert Fieldlab zo snel mogelijk op een veilige manier terug te gaan naar evenementen op volle capaciteit.

Tijdens deze Back to live-festivals kijkt Fieldlab vooral naar de contactmomenten van de bezoekers. Hiermee wilt Fieldlab onderzoeken waar de knelpunten zijn op een festival. Waar komen bezoekers elkaar tegen en hoe lang komen ze met elkaar in contact. En daarbij dus ook: hoe is deze drukte te vermijden? Het doel van de evenementen is om te onderzoeken hoe het mogelijk is om op een veilige manier festivals te kunnen organiseren in coronatijd.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken