Merendeel van de studenten verwacht nog dit jaar een festival te bezoeken

352
Photo: Kamiel Scholten (Down The Rabbit Hole 2019)

Het merendeel van de studenten verwacht dat 2021 nog een aantal mooie festivals in petto heeft. Dat blijkt uit uit een onderzoek van StudeerSnel.nl en CM.com.

Uit het onderzoek blijkt dat twee derde van de studenten verwacht dat in het najaar weer festivals kunnen doorgaan. Een op de drie deelnemers geeft zelfs aan te verwachten dat de festivals in juni, juli en augustus weer starten. In deze maanden vallen ook festivals als Down The Rabbit Hole en Lowlands. Een ander derde van de onderzoeksgroep ziet het minder positief in: zij verwachten pas in 2022 weer festivals te bezoeken.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de testevents van Fieldlab volgens bijna twee derde van de deelnemers helpt bij de opening van het festivalseizoen. Daarnaast is gekeken naar wat studenten weerhoudt van een festivalbezoek. Een mondkapje weerhoudt bijna de helft van de deelnemers. Meer dan 40% geeft aan dat een dansvak of bubbel hen tegenhoudt. Het vaccinatiepaspoort kan op een positievere respons rekenen. Meer dan de helft staat daar positief tegenover.

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?