Fieldlab kondigt nieuw testfestival aan: een weekender met 9000 bezoekers

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De vlag kan uit; er komt nog een testfestival aan, en deze is maar liefst zes keer groter dan de vorige. Én als kers op de taart is het ook nog eens een weekender. Dit keer mogen 9000 bezoekers het Lowlands terrein onveilig maken. Dat is te lezen op de website van Back to live.

Update: In een eerdere versie van dit artikel werd vermeld dat de weekender gepland stond op 15 & 16 mei. Op verzoek van Fieldlab is deze informatie verwijderd. Zij verduidelijken dat deze datum nog niet vast staat en foutief op hun website stond.

Op 20 en 21 maart vonden de Fieldlab test festivals plaats op het Lowlands terrein in Biddinghuizen, met elk 1500 man publiek. Binnenkort mogen daar zes keer zoveel mensen dansen zoals ze vroeger deden. De eerdere festivals waren een succes en de onderzoeksresultaten positief; daarom voor herhaling vatbaar. Fieldlab kondigde vandaag een aantal nieuwe evenementen aan, waaronder deze weekender. Over de kaartverkoop en line-up is nog niks bekend.

Naast het festival wordt er een clubnacht in Amsterdam georganiseerd voor 1000 mensen, die vindt plaats op 15 mei. Ook is er op 7 mei een groot concert van Racoon en op 24 april voor 10000 mensen de Oranjedag van radio538 in Breda. Voor deze laatste kan je kans maken op een ticket door je te registeren op de website van 538.