Coronavirus: Gaan de Bevrijdingsfestivals van 2021 door?

794

Het festivalseizoen staat in 2021 opnieuw op de tocht. Nadat de hele festivalzomer in 2020 werd geannuleerd door het coronavirus, is er wederom onzekerheid over de doorgang van grote evenementen. Zo ook voor de Bevrijdingsfestivals van 2021. Hier is alles wat we tot nu toe weten.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 16 februari 2021 om 12:00 uur.

Op dit moment staan de Bevrijdingsfestivals ‘gewoon’ gepland op 5 mei. Dat is nog een flinke poos weg. Als gevolg daarvan kan nog niemand uitsluitsel geven of de festivals wel of niet doorgaan. Gezien de huidige omstandigheden lijken de kansen echter steeds kleiner te worden. Steeds meer festivals die in het voorjaar plaatsvinden verhuizen om die reden naar het najaar.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Bevrijdingsfestivals 2021

Vrijheid moet gevierd worden! Daarom zijn er elk jaar op 5 mei in 14 verschillende steden in het land bevrijdingsfestivals te vinden. In elke provincie vindt er minstens één plaats. De line-up verschilt altijd per stad. Er worden wel steevast een paar artiesten aangewezen als ambassadeur van de vrijheid. Zij vliegen met een helikopter door het land om verschillende festivals te spelen. Afgelopen jaar zouden Roxeanne Hazes, Kriss Kross Amsterdam, Snelle en Lucas & Steve de ambassadeurs zijn.

Student in Amsterdam die het liefst naar festivals in Oost-Europa gaat. Favoriet blijft EXIT. Muzieksmaak varieert van Rammstein tot Dua Lipa en van Dubioza Kolektiv tot New Order.