Lowlands hengelt The Chemical Brothers en Liam Gallagher binnen voor 2021

Chemical Brothers

Eindelijk wat licht in de coronaduisternis: spiksplinternieuwe namen voor Lowlands 2021! De organisatie schrijft onder meer The Chemical Brothers en Liam Gallagher bij op het affiche. Daarnaast zijn er nog een aantal nieuwe tickets vrijgekomen. Deze gaan op een later tijdstip in de verkoop.

Hatsa, Lowlands komt lekker uit de startblokken. Ondanks dat het nog niet 100% zeker is of het festival doorgaat, gooit Lowlands alvast de eerste worp namen voor de 2021-editie naar buiten. De organisatie weet onder meer The Chemical Brothers en Liam Gallagher te strikken voor een optreden. De al eerder aangekondigde headliner The Opposites krijgt naast bovengenoemde acts gezelschap van onder anderen Jack Garratt, Amelie Lens en Caribou. Ben je benieuwd geworden naar alle gloednieuwe namen? Check dan onderstaand overzicht.

 • Altın Gün
 • Amelie Lens
 • Arlo Parks
 • AURORA
 • Balthazar
 • BAZART
 • Bendik Giske
 • Biig Piig
 • Caribou
 • Cavetown
 • The Chemical Brothers
 • cleopatrick
 • Declan McKenna
 • Denzel Curry
 • DROELOE
 • Dry Cleaning
 • Eefje de Visser
 • Ezra Collective
 • Magnetron Music – Fatima Yamaha
 • Franc Moody
 • Froukje
 • Georgia UK
 • GoldLink
 • Gotu Jim
 • Heilung
 • Igorrr
 • IMANU
 • Jack Garratt
 • Joe & The Shitboys
 • Kaytranada
 • Kelly Lee Owens
 • Kevin & The Animals
 • Koffee
 • Liam Gallagher
 • Mirella Kroes
 • Moses Boyd
 • Murdock
 • Noisia DJ Set
 • Noord Nederlands Orkest
 • NOVA TWINS
 • Octo Octa b2b
 • Eris Drew
 • Oliver Tree
 • The Opposites
 • Orla Gartland
 • Palaye Royale
 • Pendulum Trinity
 • S10
 • shame
 • Sleaford Mods
 • slowthai
 • Typhoon
 • Working Men’s Club
 • Yungblud
 • Yves Tumor

Afgelopen jaar waren de tickets voor Lowlands 2020 in een paar uur tijd volledig uitverkocht. Omdat het festival vanwege de coronapandemie niet kon doorgaan, kregen bezoekers de mogelijkheid om een refund aan te vragen. Daardoor zijn er weer een beperkt aan tickets voor Lowlands 2021 beschikbaar gekomen. Deze gaan op een later moment opnieuw in de verkoop.

Tijdens de digitale versie van Lowlands 2020 toverde de organisatie al The Opposites uit de hoge hoed als eerste headliner van de 2021-editie. Het – niet zo – geheime optreden op Lowlands 2019 smaakte naar meer, voor zowel het festival als voor Willy en Big2 zelf: The Opposites en Lowlands houden van elkaar. Wist je dat liefdesvuur tussen de twee volgend jaar al 15 jaar brandende is?

The Chemical Brothers

Al sinds 1991 zijn The Chemical Brothers een begrip in de dancescene en een vaste waarde op de festivalpodia. De groep kende zijn grootste succes rond de millenniumwisseling, toen festivalanthems als ‘Galvanize’ en ‘Hey Boy Hey Girl’ hoog in de hitlijsten stonden. Tegenwoordig weten de ‘Brothers’ zich elke tour weer te overtreffen en zich opnieuw uit te vinden. 

Hoewel er de afgelopen jaren weinig nieuw materiaal is uitgebracht en de setlist vaak ongewijzigd is gebleven, is een optreden van de twee dj’s nooit saai. Er wordt namelijk flink geïnvesteerd in het visuele spektakel en er ontstaan vaak spontaan verrassende remixen en mash-ups. Hierdoor ervaar je de gehele live-show als één lange, dansbare climax. 

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 20-22 augustus 2021
Tickets Niet meer beschikbaar.