Lowlands hengelt The Chemical Brothers en Liam Gallagher binnen voor 2021

2418
Chemical Brothers

Eindelijk wat licht in de coronaduisternis: spiksplinternieuwe namen voor Lowlands 2021! De organisatie schrijft onder meer The Chemical Brothers en Liam Gallagher bij op het affiche. Daarnaast zijn er nog een aantal nieuwe tickets vrijgekomen. Deze gaan op een later tijdstip in de verkoop.

Hatsa, Lowlands komt lekker uit de startblokken. Ondanks dat het nog niet 100% zeker is of het festival doorgaat, gooit Lowlands alvast de eerste worp namen voor de 2021-editie naar buiten. De organisatie weet onder meer The Chemical Brothers en Liam Gallagher te strikken voor een optreden. De al eerder aangekondigde headliner The Opposites krijgt naast bovengenoemde acts gezelschap van onder anderen Jack Garratt, Amelie Lens en Caribou. Ben je benieuwd geworden naar alle gloednieuwe namen? Check dan onderstaand overzicht.

 • Altın Gün
 • Amelie Lens
 • Arlo Parks
 • AURORA
 • Balthazar
 • BAZART
 • Bendik Giske
 • Biig Piig
 • Caribou
 • Cavetown
 • The Chemical Brothers
 • cleopatrick
 • Declan McKenna
 • Denzel Curry
 • DROELOE
 • Dry Cleaning
 • Eefje de Visser
 • Ezra Collective
 • Magnetron Music – Fatima Yamaha
 • Franc Moody
 • Froukje
 • Georgia UK
 • GoldLink
 • Gotu Jim
 • Heilung
 • Igorrr
 • IMANU
 • Jack Garratt
 • Joe & The Shitboys
 • Kaytranada
 • Kelly Lee Owens
 • Kevin & The Animals
 • Koffee
 • Liam Gallagher
 • Mirella Kroes
 • Moses Boyd
 • Murdock
 • Noisia DJ Set
 • Noord Nederlands Orkest
 • NOVA TWINS
 • Octo Octa b2b
 • Eris Drew
 • Oliver Tree
 • The Opposites
 • Orla Gartland
 • Palaye Royale
 • Pendulum Trinity
 • S10
 • shame
 • Sleaford Mods
 • slowthai
 • Typhoon
 • Working Men’s Club
 • Yungblud
 • Yves Tumor

Afgelopen jaar waren de tickets voor Lowlands 2020 in een paar uur tijd volledig uitverkocht. Omdat het festival vanwege de coronapandemie niet kon doorgaan, kregen bezoekers de mogelijkheid om een refund aan te vragen. Daardoor zijn er weer een beperkt aan tickets voor Lowlands 2021 beschikbaar gekomen. Deze gaan op een later moment opnieuw in de verkoop.

Tijdens de digitale versie van Lowlands 2020 toverde de organisatie al The Opposites uit de hoge hoed als eerste headliner van de 2021-editie. Het – niet zo – geheime optreden op Lowlands 2019 smaakte naar meer, voor zowel het festival als voor Willy en Big2 zelf: The Opposites en Lowlands houden van elkaar. Wist je dat liefdesvuur tussen de twee volgend jaar al 15 jaar brandende is?

The Chemical Brothers

Al sinds 1991 zijn The Chemical Brothers een begrip in de dancescene en een vaste waarde op de festivalpodia. De groep kende zijn grootste succes rond de millenniumwisseling, toen festivalanthems als ‘Galvanize’ en ‘Hey Boy Hey Girl’ hoog in de hitlijsten stonden. Tegenwoordig weten de ‘Brothers’ zich elke tour weer te overtreffen en zich opnieuw uit te vinden. 

Hoewel er de afgelopen jaren weinig nieuw materiaal is uitgebracht en de setlist vaak ongewijzigd is gebleven, is een optreden van de twee dj’s nooit saai. Er wordt namelijk flink geïnvesteerd in het visuele spektakel en er ontstaan vaak spontaan verrassende remixen en mash-ups. Hierdoor ervaar je de gehele live-show als één lange, dansbare climax. 

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2021 staan onder meer The Opposites, The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Lianne La Havas op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma. Workshops, comedy, film of wetenschap: niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

- Oproep -

Geef je op om te werken op festivals

Achter de bar, tickets scannen of de kassa bedienen? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!

 • Locatie: Biddinghuizen
 • Datum: 20 t/m 22 augustus
 • Tickets: Uitverkocht
 • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!