The Opposites speelden Secret Show op Lowlands 2019

The Opposites gaven in de nacht van vrijdag op zaterdag een Secret Show op Lowlands 2019. Het kleine Sexyland podium werd afgebroken door het Nederlandse duo.

Het gerucht gonsde al sinds het begin van het festival over het terrein. Een geheime, onaangekondigde show van The Opposites zou gaan plaatsvinden op Lowlands. Die geruchten zijn nu bevestigd. In Sexyland, bekend van optredens waarvan je nooit weet wat je te wachten staat, keerde het rapduo om 01:00 uur de tent op zijn kop.

Ondanks de langdurende geruchten bleef een bevestiging lange tijd uit. Een aantal bezoekers beproefden hun geluk in Sexyland. Hun geduld werd beloond met een heel intiem feestje met The Opposites.

Eén helft van het rapduo pronkte al op het affiche van Lowlands 2019. Willem staat op zondag om 14:30 in de Bravo voor een solo-act. Met zijn naam op de line-up en de eerdere reünie van The Opposites op Appelsap 2019 en Pukkelpop 2019 ontstonden er echter al snel geruchten dat hij ook met The Opposites de podia van het festival onveilig zou gaan maken.

The Opposites

Het Amsterdamse rapduo Willy en Big2, beter bekend als The Opposites, begon vijftien jaar geleden als duo. In de jaren die volgend hebben ze vele hits voortgebracht, waarmee ze zijn uitgegroeid tot een echte festivalact. Zo hebben de heren onder andere op Pinkpop en Lowlands gestaan. Helaas heeft het duo sinds 2013 geen gezamenlijke plaat meer uitgebracht en tot deze zomer had het duo ook al jaren niet meer samen opgetreden. Op Appelsap 2019 vond er echter een reünie plaats, waarna ze tevens op Pukkelpop 2019 staan.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene