Rammstein verplaatst tour naar 2022

Rammstein 2019
Photo: Olaf Heine

Rammstein verplaatst hun tour naar 2022. Het concert in het Nijmeegs Goffertpark staat nu gepland op 4 juli 2022. Het is de tweede keer dat Rammstein de tour verplaatst in verband met de coronapandemie.

De Duitse ‘Tanzmetall’-band heeft naast het optreden in Nederland, nog meer inhaaldata bekendgemaakt. De tour brengt hen door een groot deel van Europa. Op 4 juli 2022 staat het Duitse zestal in het Goffertpark en een maand later op 3 augustus bij onze zuiderburen in Oostende. Hoewel Rammstein een graag geziene festivalact is, lijkt de kans klein dat Graspop of Pinkpop worden aangedaan door het drukke programma.

De Nijmeegse gig was al lang uitverkocht. Kaarten voor de show van 2021 blijven automatisch geldig in 2022. Als tickethouder hoef je dus niks te doen om volgend jaar alsnog te headbangen op knallers als ‘Deutschland’ en ‘Links 2 3 4’.

Het is haast moeilijk voor te stellen maar misschien zorgt de verplaatsing toch voor iets positiefs. Er bestaat namelijk een kans dat we volgende zomer nieuwe nummers te horen krijgen. De Duitse band bevestigde pas dat er een nieuw ‘lockdown-album‘ is opgenomen. Een datum voor het verschijnen van het album is nog niet bekend. Mocht je ook een weekendticket voor Rock Werchter 2022 hebben, dan heb je zelfs 5 dagen achter elkaar livemuziek. Want de show in het Goffertpark is één dag na de laatste dag van Rock Werchter. Als dit nog niet genoeg is, hebben we hier 5 redenen om Rammstein live te willen zien.

Rammstein

Foto: Bart Heemskerk

Het Duitse zestal van Rammstein behoeft eigenlijk geen inleiding. De band maakt al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om de band niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zeven studioalbums uit, waarvan het meest recente werk in 2019 uitkwam.

Ondanks het gegeven dat de band niet zo vaak nieuwe albums uitbrengt, laten de heren hun fans niet in de steek. De muzikanten touren ook zonder nieuwe muziek langs de festivals, al hebben de metallegendes het de laatste jaren meer voorzien op stadions. De groep speelde de afgelopen jaren op onder andere Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download. In 2019 stond de groep ook nog in De Kuip. Afgelopen jaar stonden er concerten gepland in Nijmegen en het Belgische Oostende. Deze shows worden dit jaar ingehaald op 4 juli (Nijmegen) en 3 augustus 2022 (Oostende). Voor een overzicht van de volledige Europese tour in 2022 kun je terecht op de website van Rammstein.