Rammstein bevestigt nieuw lockdown album

4912

Goed nieuws voor fans van Rammstein! Toetsenist Flake bevestigt tegenover Motor Music dat de band tijdens de lockdown een ongepland nieuw album heeft opgenomen.

De Duitse metalmachine, Rammstein had afgelopen jaar eigenlijk een Europese tour gepland staan. Ook het Nijmeegse Goffertpark stond op de planning. Nadat de gehele tour vanwege de coronapandemie een jaar werd verschoven, zijn de heren een Franse studio ingedoken. De bandleden werden daar meermaals samen gespot, waardoor er al gespeculeerd werd over nieuwe muziek.

Lockdown album

Flake bevestigt dit nu en voegt toe dat de lockdown de band veel creativiteit heeft gebracht. Ondanks dat de band baalde dat de gehele tour uitgesteld moest worden, is het een vruchtbare periode geweest. ”We hadden meer tijd om over nieuwe zaken na te denken en hadden weinig afleiding. Daardoor hebben we een plaat kunnen opnemen die we niet gepland hadden”, aldus Flake.

De releasedate van het nieuwe album kan de toetsenist helaas nog niet noemen. Rammstein kennende zullen ze hier geen haast mee hebben: hun laatste drie albums dateren uit 2019, 2009 en 2005.

Tournee 2021

Mogelijkerwijs speelt Rammstein later dit jaar dus al nieuwe nummers. Op dit moment staat het begin van de tour nog steeds gepland voor eind mei. Het is nog onduidelijk of dit daadwerkelijk door zal gaan. De band zelf heeft hier nog geen officieel statement over naar buiten gebracht.

Het verplaatste concert in het Goffertpark staat vooralsnog iets ‘veiliger’ gepland, op 3 augustus. De Nijmeegse gig was al lang uitverkocht. Kaarten voor de geannuleerde show in 2020 blijven automatisch geldig voor dit jaar. Als tickethouder hoef je dus niks te doen om volgend jaar alsnog te kunnen headbangen op knallers als ‘Deutschland’, ‘Links 2 3 4’ en ‘Sonne’.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Rammstein

Rammstein
Foto: Bart Heemskerk

Het Duitse zestal van Rammstein behoeft eigenlijk geen inleiding. De band maakt al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om de band niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zeven studioalbums uit, waarvan het meest recente werk in 2019 uitkwam.

Ondanks het gegeven dat de band niet zo vaak nieuwe albums uitbrengt, laten de heren hun fans niet in de steek. De muzikanten touren ook zonder nieuwe muziek langs de festivals, al hebben de metallegendes het de laatste jaren meer voorzien op stadions. De groep speelde de afgelopen jaren op onder andere Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download. In 2019 stond de groep ook nog in De Kuip. Afgelopen jaar stonden er concerten gepland in Nijmegen en het Belgische Oostende. Deze shows worden dit jaar ingehaald op 3 augustus (Nijmegen) en 7 augustus 2021 (Oostende).

Student in Amsterdam die het liefst naar festivals in Oost-Europa gaat. Favoriet blijft EXIT. Muzieksmaak varieert van Rammstein tot Dua Lipa en van Dubioza Kolektiv tot New Order.