Zwarte Cross lanceert positiviteitsoffensief

Rikie

Zwarte Cross lanceert een positiviteitsoffensief door het hele land. De organisatie gaat Nederland opvrolijken met offline memes langs snelwegen, aan gebouwen en in weilanden.

De organisatie van de Zwarte Cross wil wat positiviteit brengen in deze rare tijd. In deze tijd met een wereldwijde pandemie, lockdown en avondklok kan iedereen dat wel gebruiken. De organisatie denkt een perfect anti-gif te hebben gevonden voor de mineurstemming die er heerst. Zwarte Cross wil Nederland opvrolijken met offline memes langs de snelweg, aan gebouwen en in weilanden. “Ik ga jullie door deze duistere tijden slepen!”, aldus festivaldirectrice Tante Rikie.

Door de pandemie is niemand meer onderweg met vrienden richting concerten of feestjes. Mensen zijn eigenlijk alleen nog maar onderweg voor het saaie woon-werkverkeer. Om een lach op het gezicht van mensen te toveren is dus deze actie bedacht. Van de Achterhoek tot Brabant en van de Flevopolder tot Twente, overal staat de festivalkoningin langs de Nederlandse wegen voor je klaar.

https://www.instagram.com/p/CMACBsil8W8/

Thema Zwarte Cross

Het thema van Zwarte Cross 2021 is: ‘Jullie kunnen het!”. Vorig jaar september kondigde festivaldirectrice Tante Rikie haar afscheid aan. “Goed volk heeft helemaal geen leider nodig”, aldus Tante Rikie. Met de woorden ‘Jullie kunnen het!’ sprak ze haar vertrouwen uit richting de organisatie en bezoekers om er zelf een geweldig feest van te maken. Helaas gooide corona vorig jaar roet in het eten en kon Tante Rikie haar afscheid niet uitbundig gevierd worden. Dit is de rede dat het thema is meegegaan naar de editie van 2021. Juist nu, meer dan ooit, is dit thema van toepassing.

Verplaatsing September

Zwarte Cross 2016
Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

Vooralsnog staat de editie van 2021 gepland in Juli. Er is nog geen officieel statement vanuit Zwarte Cross naar buiten gebracht. Wel meldde Pieter Holkenborg namens Zwarte Cross dat het festival waarschijnlijk verplaatst wordt naar eind september. De festivalorganisatie is in gesprek met de gemeente Oost Gelre om dit voor elkaar te krijgen. Het festival in de Achterhoek wil volgens Omroep Gelderland graag uitwijken naar eind september, omdat het nog onzeker is of festivals in juli door mogen gaan.

Zwarte Cross 2021

Zwarte Cross
Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

De Zwarte Cross is het grootste festival van Nederland en staat vooral bekend om haar randprogramma. Van het brede theaterprogramma en de bioscoop tot de kermisattracties en de iconische crosses: je verveelt je op de Zwarte Cross niet snel. Het is dan ook niet voor niets dat het festival in zowel 2018 als 2019 de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Randprogramma’ in de wacht sleepte. De editie van 2021 is opgeschoven van juli naar het laatste weekend van september. Vorig jaar, 2020, zou het laatste jaar worden met Tante Rikie als festivaldirectrice. Dit wordt verschoven naar komende zomer. Over de line-up is nog niets bekend.

  • Locatie: Lichtenvoorde
  • Datum: 23 t/m 26 september 2021
  • Tickets: kaarten voor 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Femke Valks

Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)

Meer van Femke