Tante Rikie neemt na Zwarte Cross 2020 afscheid

Zwarte Cross

Vandaag mag festivaldirectrice en icoon van Zwarte Cross, Tante Rikie, 70 kaarsjes uitblazen. Op haar verjaardag laat ze ook weten dat 2020 haar laatste jaar als festivaldirectrice zal zijn. Zwarte Cross viert het afscheid met een jubeljaar tot en met het festival.

Tante Rikie is al jaren hét gezicht van de Zwarte Cross. Zo is ze onder de festivalbezoekers een enorme bekendheid en wordt er op het festival zelfs merchandise van haar verkocht. Vandaag tikt de Zwarte Cross-directrice de prachtige leeftijd van 70 aan en laat ze weten dat dit haar laatste jaar als festivaldirectrice zal zijn.

Dat Tante Rikie een echt icoon was blijkt wel uit alle herinneringen die ze achter laat. Zo was er dit jaar een heuse knuffel van de festivaldirectrice te koop. Ook was ze al een filter op Instagram en beantwoordde ze jullie eigen vragen. Wil je meer weten over wie deze geliefde festivaldirecteur is, dan check je de Festival Podcast.

Een opvolger voor Tante Rikie komt er niet. De festivaldirectrice is onvervangbaar voor het festival uit de Achterhoek. Zwarte Cross kondigt een jubeljaar aan en staat tot en met 2020 stil bij alles wat de festivaldirectrice voor het festival betekent.

Tante Rikie

Tante Rikie - Zwarte Cross
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Tante Rikie is naast festivaldirectrice ook hét icoon van de Zwarte Cross. Ze valt op door door haar unieke verschijning op het festivalterrein. Verder doet ze vooral waar ze zelf zin in heeft en dat maakt Zwarte Cross ook zo fantastisch. Zwarte Cross is het kindje van de festivaldirectrice, maar na de komende editie moet ze dat toch loslaten.

Zwarte Cross 2020

Zwarte Cross 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

De 24e editie van Zwarte Cross zal plaatsvinden van 16 tot en met 19 juli 2020 en wordt de laatste editie met festivaldirectrice Tante Rikie. Afgelopen jaar was het festival al na de eerste dag uitverkocht. In 2019 waren onder meer Scooter, Kraantje Pappie en The Mavericks te bewonderen op de podia. Naast muziek en theater staat het festival bekend om zijn iconische crosses, zoals de naam al doet vermoeiden. Benieuwd hoe een weekendje Zwarte Cross wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport. Alle informatie over het festival vind je op de officiële website.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen