Concertzalen en theaters open in april als pilot met toegangstesten

492

In april wordt er in de cultuur-, sport-, en recreatiesector gestart met pilots met verplichte testbewijzen. Er wordt onderzocht of onder anderen concertzalen, theaters en musea weer veilig open kunnen met het gebruik van negatieve coronatest verklaringen.

Er staan meer dan 400 pilot-evenementen gepland in april! De evenementen lopen uiteen van dierentuinen en attractieparken tot musea en concerten. Het doel van de pilots is om het effect van de toegangsbewijzen te onderzoeken. Voelt het voor de bezoekers betrouwbaar, en hoe is het voor de organisaties om te werken met de sneltesten? De coronatesten kunnen uiteindelijk helpen met het heropenen van de samenleving en de economie.

Evenementen worden dichtbij sneltestlocaties gehouden. Ook is er met de programmering rekening gehouden met de avondklok. Bezoekers zijn verplicht om vooraf een sneltest te doen. Als het resultaat negatief is, mogen de bezoekers naar binnen. Ook tijdens het concert wordt er rekening gehouden met de andere coronamaatregelen.

Theaters en concertzalen

De Melkweg in Amsterdam en 42 andere theaters en concertzalen openen in april hun deuren voor een select groepje publiek. Al deze podia maken onderdeel uit van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Op de website van de Rijksoverheid is de hele lijst met deelnemende culturele activiteiten te vinden. Veel informatie over programma’s en tickets is er verder nog niet bekend. Zodra hier meer over bekend is, vind je de informatie op de website van de concertgebouwen.

De pilots zijn niet de eerste evenementen richting de heropening van de samenleving. Eerder dit jaar werden er al Fieldlab evenementen gehouden, waarbij er werd gekeken naar de hoeveelheid contactmomenten van de bezoekers, en het gebruik van mondkapjes en desinfectiemiddelen.

Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken