Twenty One Pilots naar Pinkpop 2021

Twenty One Pilots

De tweede naam voor Pinkpop 2021 is bekend! De organisatie laat vandaag weten dat ze Twenty One Pilots ook voor volgend jaar hebben gestrikt.

Twenty One Pilots zou dit jaar eigenlijk op de vrijdag van het festival spelen. Ook in 2021 is dat het geval: samen met Red Hot Chili Peppers is de band op 19 juni te zien in Landgraaf.

Vorige week maakte de organisatie al bekend dat Red Hot Chili Peppers de eerste naam is die zij hebben gestrikt voor 2021. Bezoekers wie al een ticket in hun bezit hadden voor de vrijdag van de 51e editie van Pinkpop, hoeven niet opnieuw een kaartje te kopen. Het reeds aangeschafte ticket blijft namelijk gewoon geldig.

Benieuwd naar wie er mogelijk opnieuw voor Pinkpop 2021 aangekondigd gaan worden? Wij hebben de geruchten voor je op een rijtje gezet.

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2009 wordt de alternatieve rockband Twenty One Pilots opgericht, toen nog met inmiddels voormalige bandleden Nick Thomas en Chris Salih. Nadat de band flink in populariteit steeg in 2011, reizen Tyler Joseph en Josh Dun samen de wereld over. Met het uitbrengen van het vierde album, Blurryface (2015), braken de Amerikanen definitief door. Hitlijsten over de hele wereld worden gedomineerd door nummers als ‘Stressed Out’ en ‘Ride’. Niet veel later verscheen ook de single ‘Heathens’, als soundtrack voor de film Suicide Sqaud. Ook verscheen op 5 oktober 2018 het vijfde album Trench, dat met een uitgebreide tour door Amerika en Europa gepaard gaat. In 2022 zullen ze een optreden verzorgen op onder andere Rock Werchter en Pinkpop.

Pinkpop 2021

Pinkpop 2019
Foto: Monique Biermans / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Deze zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers keert terug voor de editie in 2021.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum:18-20 juni 2021
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Amber Hoogendoorn

24 jaar. Afgestudeerd van de opleiding Media, Informatie & Communicatie. Sinds 2016 onderdeel van Festileaks. Fan van Kendrick Lamar, A$AP Rocky, Mac Miller, Kanye West, De Staat, Muse en Anderson .Paak. Vinylverzamelaar. Ieder jaar te vinden op Lowlands en WOO HAH!.

Meer van Amber