Advertisement

Coldplay teast nieuwe single ‘Higher Power’

Coldplay Coldplay

Coldplay onthult een klein fragment van de nog te releasen single ‘Higher Power‘. Het nieuwe nummer is kort te horen in een teaser voor de Glastonbury-livestream waar de band aan meewerkt.

‘Higher Power’ komt aankomende vrijdag uit en is de eerste single van het nieuwe Coldplay-album. Het album het volgens de geruchten Music of Spheres en wordt het achtste album van de band. In het najaar moet de nieuwe plaat naar verluid uitkomen.

In het najaar komt er wellicht niet alleen een nieuw album van Coldplay, volgens een leak wordt dan ook een wereldwijde tournee aangekondigd. Daarnaast deelde Coldplay een cryptische website: alienradio.fm. Daarop verschijnen hints die mogelijk verwijzen naar een concert locatie. De Britse band is al langer van plan om op tournee te gaan. Zo gaf zanger Chris Martin voor de coronapandemie aan in 2021 naar België te komen.

De teaser van Coldplay heeft te maken met de livestream van Glastonbury. Het festival organiseert een wereldwijde livestream met optredens van onder meer Coldplay, Damon Albarn en HAIM. De optredens zijn te zien op zaterdag 22 en zondag 23 mei.