Eerste namen voor Bospop 2022 bekendgemaakt

Photo: Dennis van der Bruggen

De eerste namen voor Bospop 2022 zijn bekendgemaakt. Onder andere Lionel Richie, Sting en Kensington staan op het festival in 2022. Deze headliners stonden ook allemaal op de poster van 2021 en schuiven een jaar door.

Vandaag zijn de eerste namen voor Bospop 2022 bekendgemaakt. White lies deelde vanmorgen al een poster waarop de line-up te zien was. Bospop heeft deze line-up net bevestigd. Op de poster is te zien is dat de headliners Lionel Richie, Sting en Kensington meegenomen zijn vanuit de line-up van 2021. Ook White Lies, Melissa Etheridge en Sinéad O’connor zijn weer te vinden op het affiche. Hieronder is te zien welke namen er nog meer zijn toegevoegd aan de line-up.

 • Lionel Richie
 • Sting
 • Kensington
 • Melissa Etheridge
 • Sinéad O’connor
 • Passenger
 • Beth Hart
 • White lies
 • The Struts
 • Heather Nova
 • De Dijk
 • Juanes
 • Seasick Steve
 • Yola
 • Blof
 • The Allman Betts Band
 • Walter Trout
 • The Gary Moore Tribute Band
 • Stahlzeit
 • Dizzy Mizz Lizzy
 • Gin Lady
 • Tim Montana
 • Sloper
 • Robert Jon & The Wreck
 • Goodbye June

Eerder gaf de organisatie van Bospop al aan dat er druk wordt gekeken of het mogelijk is om het programma van 2021 zoveel mogelijk door te schuiven naar 2022. Met een deel van de programmering is dit al gelukt. De organisatie geeft aan nog bezig te zijn met de rest van de programmering. Hier komt snel meer nieuws over.

Op zaterdag 19 juni om 10:00 start de kaartverkoop van nieuwe tickets voor Bospop 2022. Als je al een ticket had voor de editie van 2020 of 2021 dan blijft deze automatisch geldig voor 2022. Wil je je ticket toch inleveren dan kan dat vanaf 20 mei a.s. tot 3 juni.

Sting

Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

Voor Sting is dit de vierde keer dat hij op het affiche staat. In 2019 zou de Britse zanger eigenlijk al op Bospop staan. Maar vanwege gezondheidsredenen werd zijn optreden toen gecanceld. Er werd toen afgesproken dat hij dit optreden in 2020 zou inhalen. Helaas werd Bospop toen gecanceld vanwege het coronavirus. Ook dit jaar is het festival vanwege het coronavirus gecanceld. In 2022 geldt voor één keer: vier keer is scheepsrecht. De Britse oud-bassist van The Police brengt met zijn ‘My Songs’ tour een bezoek aan Weert. Maak je klaar voor klassiekers als ‘Englishman in New York’, ‘Roxanne’, ‘Fields of Gold’ en ‘Message in a Bottle’.

Lionel Richie

Lionel Richie, wie kent hem niet? De Amerikaanse zanger startte zijn muzikale carrière bij de Commodores, om vervolgens begin jaren 80 solo verder te gaan. Dat deed hij niet onverdienstelijk. De zanger scoorde wereldhits met onder meer ‘Hello’ en ‘All Night Long’. De Amerikaan zit al ruim 50 jaar in het vak en bracht sinds het begin van zijn solo-carrière maar liefst tien platen uit, waarvan Tuskegee (2012) de meest recente is.

Hoewel hij op leeftijd is, denkt de zanger nog lang niet aan stoppen. In 2021 vindt je Lionel Richie onder andere op Belsonic Festival, Bospop en North Sea Jazz.


Bospop Logo

Bospop 2022

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 8-10 juli 2022
Line-up
Skunk Anansie
Kensington
Sting
Tickets Niet meer beschikbaar.