Vanaf 13 augustus weer grote festivals toegestaan in België

Vanaf 30 juli mogen er in België weer festivals doorgaan met 5000 mensen, vanaf 13 augustus zelfs met meer. Iedereen op het festival moet gevaccineerd zijn of een negatieve test kunnen laten zien.

Goed nieuws voor Pukkelpop en Tomorrowland. Vanaf 30 juli zijn er grotere evenementen mogelijk met 3000 mensen binnen en 5000 mensen buiten. Vanaf 13 augustus zijn er weer grotere festivals mogelijk en komt er een uitzondering op de regel van 5000 man. Alle bezoekers moeten een bewijs hebben van een vaccinatie of een negatieve test kunnen laten zien. De voorwaarde hiervoor is wel dat de coronacijfers het op dat moment toelaten.

Pukkelpop 2021 gaat door

Eerder deze week werd er door de organisatie al gehint naar een aankondiging rondom Pukkelpop. Vandaag kwam er goed nieuws vanuit het festival. De organisator van Pukkelpop, Chokri Mahassine, heeft bevestigd dat het festival deze zomer doorgaat. “We wachten nog af of het festival begrensd wordt of niet, en in welke mate. Er zullen een aantal wijzingen zijn, maar social distancing en mondmaskers zullen niet nodig zijn. We gaan voor de volle capaciteit van 65.000 bezoekers per dag. Je zal mogen rondlopen en elkaar kussen!”

https://www.instagram.com/p/COvOIo3ho40/

Tomorrowland 2021

Ook is het goed nieuws voor Tomorrowland. Het festival plaatste een statement na de aankondiging van het stappenplan. De organisatie is blij met het perspectief dat ze hebben, niet alleen voor de organisatie maar ook voor de leveranciers en het personeel. De organisatie gaat kijken naar de richtlijnen die zijn gesteld door de overheid zodat er rekening gehouden kan worden met verschillende scenarios. Met de combinatie van het vaccinatiepaspoort en het testen voor toegang gelooft de organisatie dat Tomorrowland veilig door kan gaan. In de komende dagen komt de organisatie met een update.

https://www.instagram.com/p/COvLAg6D2mT/

Pukkelpop 2021

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Pukkelpop telt doorgaans zo’n tien podia, meer dan tweehonderd artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sierden onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Verder maakt het festival steevast indruk met een schitterend aangeklede locatie.

  • Locatie: Kiewit, België
  • Datum: 19 t/m 22 augustus
  • Tickets: €215 voor een combiticket en €105 voor een dagticket
  • Voor meer informatie check je de officiële site van het festival

Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2019

Locatie
België
Boom, België
Datum 19-28 juli 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.