6x wat we nooit vergeten meer van Pukkelpop 2019

Photo: Pukkelpop – JOKKO

De gure wintermaanden zijn nog maar net begonnen en dat doet ons alleen maar meer verlangen naar dat oh zo mooie festivalseizoen. Om de pijn een beetje te verzachten kijken we niet alleen vooruit naar wat komen gaat, maar blikken we ook terug. Deze keer nemen we Pukkelpop 2019 onder de loep. We willen terug!

1. Niet één, maar twee keer The National

The National / Matt Berninger
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Wat is er beter dan één keer The National op een festival? Juist: twee keer The National op een festival! Pukkelpop kreeg het afgelopen zomer voor elkaar. Niet alleen sloten de Amerikaanse rockers de vrijdagavond in de Marquee af, maar deden ze dat op zondagavond, wederom in de Marquee, nog even dunnetjes over. De eerste set stond in het teken van de meeste recente plaat, I Am Easy To Find. Het tweede optreden werd volledig gevuld door de festivalbezoeker. Dat de hoge verwachtingen meer dan waar werden gemaakt, bleek wel uit de reacties

2. Héél véél Lasers

Pukkelpop 2019
Photo: Michel Stempher / Festileaks

Een gemiddelde Underworld show was er niks bij. De Boiler Room deed dit jaar ook zeker niet onder voor een Tame Impala show. De Pukkelpop organisatie had maar liefst 320 lasers laten inrukken om het dancepodium van Pukkelpop in vuur en vlam te zetten. Een heus wereldrecord, dat tot het festival nog in handen was van The Convention Room in Las Vegas. Sets van The Black Madonna tot Stephan Bodzin en van Amelie Lens tot Sigma werden in een klap omgetoverd tot ware kunststukjes. Tot ver buiten de Boiler Room waren de laserstralen te aanschouwen. Volgend jaar weer?

3. Pukkelpop maakt kennis met Billie Eilish

Billie Eilish / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De carrière van Billie Eilish is pakweg twee jaar oud, maar de 17 jarige Billie Eilish Pirate Baird O’Connell speelt nu al de grootste podia plat. Dat bleek maar weer op Pukkelpop, waar de Amerikaanse door haar enorme populariteit van de Dance Hall naar het hoofdpodium werd geschoven. Dat heeft de organisatie geweten. Nog ver voor het optreden van de Amerikaanse superster staan de voornamelijk tienermeisjes voor het hoofdpodium te wachten. Niet vaak was het zo druk voor een optreden om 15:00. Tranen vloeien, hits worden uit volle borst meezongen. Hier had je bij willen zijn!

4. Eenmaal werd tweemaal (en uiteindelijk driemaal)

In België houden ze van Nederhop! Niet alleen stond De Jeugd van Tegenwoordig al meerdere malen op Pukkelpop (waaronder dit jaar), maar ook Joost stond dit jaar op de Main Stage te springen. En dat was nog niet genoeg Nederhop, want na hun succesvolle eenmalige reünie op Appelsap 2019, deden Willem en Big2, a.k.a. The Opposites, het op Pukkelpop nog eens dunnetjes over. Want ja, er was opeens een plekje vrij in de Dance Hall. Thanks Billie! En een reünie zou een reünie niet zijn als er toch stiekem meer optredens bijkwamen, want ook Lowlands mocht dit jaar genieten van een verrassingsoptreden.

5. Een week lang Pukkelpop DWNTWN Hasselt

Equal Idiots

Iedereen wil meer Pukkelpop! Dus dacht de organisatie dit jaar ‘we nemen een week lang de binnenstad van Hasselt over’. Optredens van onder andere Equal Idiots en Sons, workshops, festivalmarkten en escape rooms vormden dit jaar Pukkelpop DWNTWN. De perfecte voorbereiding op vier dagen festival!

6. Killing in the name of….

Rage Against the Machine creëerde ooit met monsterhit ‘Killing in the Name Of’ een aardbeving op Pinkpop. Nu brengt supergroep Prophets of Rage diezelfde hit. De band bestaande uit leden van Rage Against the Machine, Cypress Hill, Audioslave en Public Enemy laat de aardbevingen tegenwoordig thuis, maar dat het nog lang onrustig bleef op Pukkelpop, dat is een gegeven. Volgend jaar Rage Against the Machine op datzelfde podium?

Pukkelpop 2019

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Dit jaar vond de 34ste editie van Pukkelpop plaats. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sieren onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Ontdek alvast wat je kunt verwachten van de show van headliner Twenty One Pilots. Verder maakt het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. Voor meer informatie check je de officiële site van het festival.