Pukkelpop 2021 hint naar aankondiging

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Er lijkt nieuws rondom Pukkelpop 2021 in het vat te zitten. Het Belgische festival deelt op de socials een hoopvolle teaser over de editie van dit jaar. Daarbij komt ook dat festivals in België de tweede helft van dit jaar mogelijk moeten zijn.

In de teaser die Pukkelpop deelt, verandert de lege festivalweide van Kiewit in een kolkende menigte. Het festival kruist hoopvol de vingers. Het lijkt er dus op dat Pukkelpop 2021 hoopvol is over het doorgaan. Een eventuele aankondiging lijkt dan ook niet lang meer te duren.

De teaser van Pukkelpop 2021 komt tegelijkertijd met positief nieuws van premier De Croo. Hij geeft aan dat grote festivals in de tweede helft van de zomer mogelijk moeten zijn. Vlaams minister-president Jambon zegt zelfs letterlijk ‘In augustus moet zelfs een Pukkelpop weer mogelijk worden.’

In een reactie op deze uitspraken geeft Pukkelpop aan de uitkomsten van het overlegcomité op dinsdag af te wachten. Het festival in Kiewit geeft aan hoopvol te zijn, maar ook afhankelijk te blijven van het virus en de regelgeving. Wanneer het festival doorgaat moeten bezoekers niet rekenen op de line-up van 2020. Festivalbaas Chokri gaf aan te kijken wat het beste is en niet per se artiesten mee te nemen.

Ook voor festivals als Tomorrowland bieden de uitspraken van de premier en minister-president mogelijkheden. Toch blijft ook de organisatie van het dancefestival voorzichtig. De organisatie van Tomorrowland geeft aan de beslissingen van dinsdag af te wachten en de protocollen zeer serieus te nemen.

Pukkelpop 2021

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Pukkelpop telt doorgaans zo’n tien podia, meer dan tweehonderd artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sierden onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Verder maakt het festival steevast indruk met een schitterend aangeklede locatie.

  • Locatie: Kiewit, België
  • Datum: 19 t/m 22 augustus
  • Tickets: €215 voor een combiticket en €105 voor een dagticket
  • Voor meer informatie check je de officiële site van het festival