Dubbeloptreden The National op Pukkelpop 2019 en meer

1916
The National
Photo: Christian Hedel (Lollapalooza Berlin 2018)

Pukkelpop weet van geen ophouden. Het Belgische festival presenteert vandaag wederom twee nieuwe namen. The National verzorgt maar liefst twee optredens in Kiewit en verder kondigt de organisatie Prophets Of Rage aan. 

Dit valt op te maken uit de hints in de Instagram Story van het festival. Inmiddels heeft de organisatie de aankondigingen officieel bekrachtigd. In het persbericht wordt het volgende aangegeven over het dubbeloptreden van de Amerikaanse indie-rockers: “Ze sluiten de Marquee namelijk niet één maar twee keer af; op vrijdag 16 augustus en op zondag 18 augustus. Het gaat om twee verschillende sets maar de band houdt de fans nog graag even in spanning over de precieze invulling; meer informatie volgt later.”

Eerder deze week werd de komst van Tame Impala, Twenty One Pilots, Royal Blood en Billie Eilish al bevestigd.

The National

The National

De vijfkoppige band The National werd opgericht in 1999 in Cincinnatti, Ohio. In 2017 brachten ze alweer hun zevende studioalbum uit, Sleep Well Beast. Dit album is de opvolger van Trouble Will Find Me, dat in 2013 uitkwam. Volgende zomer bezoeken ze weer een aantal festivals. Tot nu toe staan Mad Cool, Summer Well en twee keer Puppelpop op de agenda.

Pukkelpop 2019

Pukkelpop 2018
Foto: Pukkelpop

Pukkelpop houdt dit jaar zijn 34ste editie van festival. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands.

In 2018 stonden onder meer Arcade Fire, N.E.R.D. en Kendrick Lamar op Pukkelpop. Dit jaar sieren onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Verder maakt het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. Voor meer info check je de officiële site van het festival.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Benieuwd naar de ervaringen van de bezoekers van vorig jaar? Lees deze dan gauw terug in ons festivalrapport. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival.


Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.