1946

Festileaks lanceert Hellfest Tinder: welk festivalweekend is jouw favoriet?

Hellfest heeft misschien wel de meest fantastische metal line-up ooit gedropt. Het Franse festival organiseert in 2022 niet 1 maar 2 weekenden, allebei met verschillende headliners en undercard. En dan rijst natuurlijk de vraag: welk weekend past het best bij jou? Festileaks to the rescue: we lanceren vandaag de keuzehulp Hellfest Tinder.

In de Hellfest Tinder vind je 60 van de grootste artiesten die op één van de twee weekends spelen. Jouw taak komt je vast bekend voor: swipe alles wat je leuk vindt naar rechts, en wat je laat zitten naar links. Aan het einde van het spel krijg je een advies: past weekend 1 of weekend 2 beter bij jouw smaak? Of moet je toch maar naar beide gaan?

Helaas is er wel maar weinig keuze voor wie naar Hellfest 2022 wil. Het eerste weekend (17 – 19 juni) is namelijk al compleet uitverkocht sinds oktober 2019, omdat de kaarten voor Hellfest 2020 en Hellfest 2021 door worden geschoven naar de komende editie. De kaartverkoop voor de nieuw toegevoegde dagen start op 7 juli. Kaarthouders voor weekend 1 mogen al een dag eerder bijkopen: op 6 juli.

Hellfest 2022

Hellfest is het grootste hardrock- en metalfestival van Frankrijk en een van de grootste metalfestivals van Europa. Het staat dan ook bij veel metalfans op de verlanglijst. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 2006. Ieder jaar zijn de kaarten voor het festijn binnen enkele uren uitverkocht. Tijdens vorige edities stonden onder andere Kiss, Rammstein en Iron Maiden op het hoofdpodium. Slipknot organiseerde de laatste editie haar eigen Knotfest de dag voor het festival. Ook Sabaton speelde last minute een speciale headlineshow. In 2022 pakt het Franse festival uit door zeven dagen te duren in plaats van de reguliere drie.

  • Locatie: Clisson, Frankrijk.
  • Datum: 17-26 juni 2022.
  • Tickets: weekend 1 is uitverkocht, weekend 2 gaat 7 juli in de verkoop.
  • Meer informatie vind je op de website van Hellfest.
Hellfest Logo

Hellfest 2022

Locatie
Frankrijk
Clisson, Frankrijk
Datum 17-26 juni 2022
Line-up
Metallica
Sabaton
Guns N' Roses
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.