Hellfest 2022 deelt insane line-up met Metallica, Guns N’ Roses, Nine Inch Nails en meer

Photo: Ross Halfin

In 2022 halen we in. Dat vindt het Franse metalfestival Hellfest ook en dus voegen ze een tweede festivalweekend toe. Onder andere Metallica, Guns N’ Roses, Faith No More en Nice Inch Nails sluiten in 2022 een dag af. Het metalfestival vindt plaats op 17-19 juni en wordt verlengd met 23, 24, 25 en 26 juni.

Het is headliners sparen op Hellfest 2022. In het eertse weekend sluiten Deftones, Faith No More en Avenged Sevenfold het festival af. In het extra tweede weekend zijn Scorpions, Nine Inch Nails, Guns N’ Roses en Metallica aan de beurt. Andere grote acts op de poster zijn Volbeat, Deep Purple, Judas Priest, Alice Cooper, Sabaton en Nightwish. De rest van de bekendgemaakte namen zie je op de poster hieronder.

Alle acts zijn direct kanshebber voor festivals in de Benelux, zoals Pinkpop en Rock Werchter, maar toch vooral Graspop Metal Meeting! Meediscussiëren en -speculeren over dat laatste festival kan via ons Graspop Forum.

Kaartverkoop

Wie naar Hellfest 2022 wil en nog geen kaarten had, is op het tweede weekend aangewezen. Het eerste weekend (17 – 19 juni) is namelijk al compleet uitverkocht sinds oktober 2019, omdat de kaarten voor Hellfest 2020 en Hellfest 2021 door worden geschoven naar de komende editie. De kaartverkoop voor de nieuw toegevoegde dagen start op 7 juli. Kaarthouders voor weekend 1 mogen al een dag eerder bijkopen: op 6 juli.

Hellfest werd in zowel 2020 en 2021 afgelast vanwege de coronapandemie. Ze waren er vrij duidelijk in: het Franse festival vindt alleen plaats als er verder geen zonder beperkende coronamaatregelen gelden, zei festivaldirecteur Eric Perrin. En er leeft hoop in Clisson. Want in plaats van drie dagen staan we in 2022 maar liefst zeven dagen te genieten van de altijd uitstekende line-up van Hellfest.

Hellfest 2022

Hellfest is het grootste hardrock- en metalfestival van Frankrijk en een van de grootste metalfestivals van Europa. Het staat dan ook bij veel metalfans op de verlanglijst. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 2006. Ieder jaar zijn de kaarten voor het festijn binnen enkele uren uitverkocht. Tijdens vorige edities stonden onder andere Kiss, Rammstein en Iron Maiden op het hoofdpodium. Slipknot organiseerde de laatste editie haar eigen Knotfest de dag voor het festival. Ook Sabaton speelde last minute een speciale headlineshow. In 2022 pakt het Franse festival uit door zeven dagen te duren in plaats van de reguliere 3.

  • Locatie: Clisson, Frankrijk.
  • Datum: 17-26 juni 2022.
  • Tickets: weekend 1 is uitverkocht, weekend 2 gaat 7 juli in de verkoop.
  • Meer informatie vind je op de website van Hellfest.
Hellfest Logo

Hellfest 2023

Locatie
Frankrijk
Clisson, Frankrijk
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen