Hellfest
Uitverkocht
17-26 juni 2022
Frankrijk
Clisson, Frankrijk

Sabaton gaf speciale headlineshow op Hellfest 2019

Sabaton

Sabaton speelde afgelopen vrijdag als headliner op Hellfest, ter vervanging van Manowar. Hoewel er wat complicaties waren, gaf de Zweedse band een geweldige show vol verrassingen.

Eerder op vrijdag maakte de organisatie bekend dat headliner Manowar het optreden cancelde. Even later liet het festival weten dat Sabaton, dat een dag eerder op Knotfest meets Hellfest aantrad, als vervanger was aangesteld. Tijdens de show traden enkele complicaties op, welke je hieronder kunt ontdekken. Deze droegen echter alleen maar bij aan het creëren van een unieke sfeer.

Stemproblemen

Slechts één dag eerder trad Sabaton op Knotfest op. Hierdoor verloor zanger Joakim Brodén zijn stem al na drie nummers. Dit was echter onvoldoende aanleiding voor de Zweedse powermetalband om het concert stop te zetten: gitaristen Tommy en Chris gebruikten blaadjes met de teksten erop en namen de zang over. Dit maakte de fans enthousiast en het gaf een bijzonder tintje aan de show.

Nirwana Tuinfeest

Speciale setlist

https://twitter.com/BigPapaBlog/status/1142203035004936197

Om de midzomer te vieren, mochten enkele fans aan de zijkant van het podium staan. Ook mochten sommigen aan tafels dichtbij zitten. Hier stopten de verrassingen niet mee: vlak voor de toegift voegde Sabaton een nummer toe aan de setlist dat niet op Knotfest gespeeld werd, speciaal voor de Hellfest-gangers: ”40:1”, met Tommy als zanger.

Ben jij dit jaar op Hellfest geweest? Deel je ervaring door hieronder te stemmen:

Festileaks Festival Awards 2019

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”hellfest”]

Sabaton

Sabaton is een bekende Zweedse powermetalband in de metalscene. Wat de heren bijzonder maakt zijn de door de geschiedenis geïnspireerde thema’s in hun teksten: oorlogen, veldslagen en gedenkwaardige helden. Ze zijn actief sinds 1999 en hebben sindsdien acht albums uitgebracht. Hun laatste werk The Last Stand kwam uit in 2016. In 2018 werd de band genomineerd als Beste Live Band voor de Metal Hammer Golden Gods Awards. Ze treden op vele festivals op en hebben daarnaast hun eigen festival, Sabaton Open Air, dat elk jaar in de zomer in het Zweedse Falun plaatsvindt.

Hellfest 2019

Met meer dan 350.000 jaarlijkse bezoekers is Hellfest een van de grootste rock- en metalfestivals van Europa. De editie van 2019 vindt plaats van 21 tot en met 23 juni in het Franse Clisson. Het festival weet altijd de crème de la crème uit de scene te boeken en verkoopt over het algemeen snel uit. Dit jaar betreden onder meer KISS, ZZ Top, Tool en Slayer het podium. Check de website voor meer informatie.

Hellfest Logo

Hellfest 2022

Locatie
Frankrijk
Clisson, Frankrijk
Datum 17-26 juni 2022
Line-up
Metallica
Sabaton
Guns N' Roses
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.