Hellfest 2021 past zich niet aan vanwege coronavirus

1246
Photo: Eva Wendt / Festileaks

Of een Hellfest zoals we gewend zijn, of helemaal geen festival in 2021, dat zegt Eric Perrin namens het Franse festival. Het metalfestival wil ondanks het coronavirus geen consessies doen tijdens de aankomende editie, zo meldt Ouest France.

Perrin geeft aan dat ongeveer twintig medewerkers zich ‘100% inzetten’ om Hellfest 2021 door te laten gaan. De komende maanden worden daarin erg belangrijk. Hoe de vaccinatie tegen het coronavirus in Frankrijk verloopt is een belangrijk aspect daarbij, legt Perrin uit. Maar ook maart en april zijn al van belang, gezien de opbouw van het Franse festival.

Gaat Hellfest 2021 door, dan staan er tussen 18 en 20 juni 60.000 metalfans in Clisson te kijken naar Deftones, Faith No More en System of a Down. Of er nog kaarten beschikbaar zijn voor de komende editie is niet bekend. In 2020 was het festival uitverkocht.

Hellfest is ondanks het coronavirus zelfs aan het bekijken of het festival nog grootser kan. Mogelijk verandert Clisson maar liefst 2 weekenden in een metal walhalla. Officiële mededelingen zijn daar nog niet over gedaan.

Hellfest 2021

https://www.youtube.com/watch?v=NVdMIJT_ae4&feature=emb_title

Hellfest is het grootste hardrock en metal festival van Frankrijk en een van de grootste metalfestivals van Europa. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 2006 en vindt ieder jaar plaats in Clisson. Ieder jaar zijn de kaarten voor het festival binnen enkele uren uitverkocht. Tijdens de vorige editie stonden onder ander Kiss en Tool op de Main Stage. Slipknot organiseerde haar eigen Knotfest de dag voor het festival. Ook Sabaton speelde last minute een speciale headline show.

  • Locatie: Clisson, Frankrijk.
  • Datum: 18-20 juni 2021.
  • Tickets: uitverkocht in 2020, nog niets bekend voor 2021.
  • Meer informatie vind je op de website van Hellfest.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?