‘Stromae maakt zich op voor comeback met album en tour’

Stromae

Stromae maakt zich op voor een comeback in de herfst van dit jaar. Volgens Paris Match en La Dernière Heure heeft de Belgische zanger de opnames voor het nieuwste album zelfs al afgerond. Dat moet in het najaar uitkomen. Ook de tournee wordt dan aangekondigd, aldus Paris Match.

De comeback van Stromae gaat gepaard met een tournee. Angelo Gopee van Live Nation bevestigt tegenover Paris Match dat er vanuit de hele wereld naar Stromae gevraagd wordt. Hij geeft aan dat Stromae volgend jaar waarschijnlijk te zien is op vier à vijf Franse festivals. In hoeverre ook festivals in de Benelux op het programma komen te staan is onduidelijk. De laatste keer dat Stromae in Nederland en België te zien was, was op Rock Werchter en Pinkpop.

Het nieuwste album van Stromae wordt de opvolger van Racine Carrée uit 2013. Sindsdien bracht Stromae nog wel dingen uit, zoals soundtracks voor zijn modeshows. Nieuwe popmuziek van de Brusselaar is er sindsdien niet meer uitgebracht. Wel deed Stromae mee op ‘Arabesque’ van Coldplay. Het nieuwe album komt volgens diverse berichten uit in de herfst van dit jaar. Vorig jaar gaf Stromae in een interview te kennen dat er nog geen releasedatum voor het album was. Een titel voor de plaat is nog niet bekend.

Stromae

Stromae scoorde in 2009 een wereldhit met ‘Alors On Dance’Het leek het begin van een jarenlange muziekcarrière, want de Belg scoorde nadien met nummers als ‘Papaoutai’ en ‘Formidable’ hit na hit. De festivalpoorten stonden wagenwijd open. Stromae trakteerde zijn publiek niet alleen op muzikale hoogstandjes, maar ook op ongenaakbare choreografieën en prachtige outfits.De kleding die hij draagt is van Mosaert, zijn eigen kledingmerk.

Maar na 2014 besloot de zanger zijn muziekcarrière op een lager pitje te zetten. Hij focuste zich volledig op zijn eigen kledinglijn en de hoop op een muzikale comeback werd jaar na jaar kleiner. Tot afgelopen jaar. Blaast de Stromae met een gloednieuwe plaat zijn carrière nieuw leven in?