De Staat, Chef’Special en meer naar najaarseditie Vestrock

292
Zwarte Cross 2016
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De eerste namen voor Vestrock Downtown zijn bekendgemaakt. Onder andere De Staat en Chef’Special reizen begin november naar Hulst af voor de najaarseditie van Vestrock.

Enkele maanden geleden werd het bekend dat Vestrock ook dit jaar geen doorgang vindt. Het festival is verplaatst naar 3 t/m 5 juni 2022. Omdat de organisatoren niet stil zitten, is Vestrock Downtown ontstaan. Deze najaarseditie van Vestrock vindt op 5 en 6 november plaats, in het centrum van Hulst. Naast Chef’Special en De Staan staan ook Maan en Hang Youth op het affiche. Alle bekendgemaakte namen van Vestrock Downtown lees je hieronder:

 • Chef’Special
 • De Staat
 • DIRK
 • Donnie
 • Dopebwoy
 • Frans Duijts
 • Hang Youth
 • Joe Buck
 • Maan
 • Mental Theo
 • Ramkot
 • Tessa Dixson

Tickets

De tickets voor Vestrock Downtown zijn nu te koop. Althans voor nu enkel de combitickets. De dagkaarten gaan vanaf 1 september in de verkoop. Voor een combiticket betaal je €55,00 (exclusief servicekosten). De prijs van de dagtickets is nog niet bekend.

De Staat

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg. Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’.

Op 18 januari 2019 is het vijfde studioalbum Bubble Gum uitgekomen. Ter ere van deze plaat maakte De Staat in de zomer weer een rondje langs de festivalvelden. De band speelde onder meer op PaaspopDauwpop, Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross. Ook was de band headliner op Lowlands.

Vestrock 2022

Vestrock is een kleinschalig en intiem festival dat plaatsvindt op een eiland in het Zeeuws Vlaamse Hulst. Het festival verzorgt jaarlijks een mooie variatie tussen rock, pop en dance. In de afgelopen jaren stonden onder meer Limp Bizkit en Biffy Clyro op het programma. Deze zomer zouden onder meer Within Temptation en Gavin James op Vestrock staan, maar door het coronavirus kon ook Vestrock dit jaar niet doorgaan.

 • Locatie: Stationsweg, Hulst
 • Datum: 3 t/m 5 juni 2022
 • Tickets: Kaarten blijven geldig
 • Voor meer informatie kun je terecht op de website.
Onderdeel van het Visual & Design team en de nieuwsredactie. Ik luister graag naar Amelie Lens, Architects, Fresku, Sofi Tukker, Editors, Frans Bauer, Wies, The National en nog wat bands. Ik houd van Carnaval.