De Staat, Chef’Special en meer naar najaarseditie Vestrock

Zwarte Cross 2016
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De eerste namen voor Vestrock Downtown zijn bekendgemaakt. Onder andere De Staat en Chef’Special reizen begin november naar Hulst af voor de najaarseditie van Vestrock.

Enkele maanden geleden werd het bekend dat Vestrock ook dit jaar geen doorgang vindt. Het festival is verplaatst naar 3 t/m 5 juni 2022. Omdat de organisatoren niet stil zitten, is Vestrock Downtown ontstaan. Deze najaarseditie van Vestrock vindt op 5 en 6 november plaats, in het centrum van Hulst. Naast Chef’Special en De Staan staan ook Maan en Hang Youth op het affiche. Alle bekendgemaakte namen van Vestrock Downtown lees je hieronder:

 • Chef’Special
 • De Staat
 • DIRK
 • Donnie
 • Dopebwoy
 • Frans Duijts
 • Hang Youth
 • Joe Buck
 • Maan
 • Mental Theo
 • Ramkot
 • Tessa Dixson

Tickets

De tickets voor Vestrock Downtown zijn nu te koop. Althans voor nu enkel de combitickets. De dagkaarten gaan vanaf 1 september in de verkoop. Voor een combiticket betaal je €55,00 (exclusief servicekosten). De prijs van de dagtickets is nog niet bekend.

De Staat

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg. Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’.

Op 18 januari 2019 is het vijfde studioalbum Bubble Gum uitgekomen. Ter ere van deze plaat maakte De Staat in die zomer weer een rondje langs de festivalvelden. Zo was de band headliner op Lowlands. Komende zomer zijn de heren te zien op onder andere Dauwpop, Pinkpop op Bruis Festival.

Wist je trouwens dat de band afgelopen zomer werden verkozen tot Beste Festivalact der Lage Landen. Genoeg reden dus om de heren eens een keertje live aan het werk te zien.

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel