28 nieuwe namen voor Pinkpop 2022; onder andere Greta van Fleet en De Staat

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Pinkpop 2022 kan maar liefst 28 nieuwe namen aan het affiche toevoegen. Bij die namen zitten onder meer Greta van Fleet, De Staat en Dermot Kennedy. Het is de tweede grote worp namen in iets meer dan een maand tijd.

De line up van Pinkpop 2022 wordt weer wat verder aangevuld. Het affiche met Metallica, Pearl Jam en Imagine Dragons bovenaan wordt vandaag uitgebreid. Het Limburgse festival kan maar liefst 28 namen bijschrijven. Onder de grote nieuwe namen zijn onder andere Greta van Fleet, De Staat en Dermot Kennedy te vinden. Alle nieuwe namen zijn hieronder te vinden:

 • Dermot Kennedy
 • De Staat
 • Greta van Fleet
 • IDLES
 • Tones And I
 • Antoon
 • grandson
 • Hang Youth
 • JC Stewart
 • Joost
 • Kacey Musgraves
 • KALEO
 • KennyHoopla
 • Maan
 • MEAU
 • Mimi Webb
 • Nona
 • Parcels
 • Ramkot
 • Remme
 • Saint PHNX
 • Sea Girls
 • Son Mieux
 • Ten Times A Million
 • The Last Internationale
 • Turnstile
 • WIES
 • Ziggy Marley

Meer nieuws

Het blijft niet alleen bij nieuwe namen voor Pinkpop 2022. Het festival maakt ook bekend dat een podium een make over krijgt. Bij Stage 4 gaat komende zomer ‘letterlijk het dak eraf’. Het podium wordt er een in de open lucht vanaf de volgende editie.

Ook meldt het festival dat de allerlaatste weekendkaarten nog beschikbaar zijn. Eerder meldde Pinkpop al dat de vrijdag volledig uitverkocht is. Wie Metallica, Twenty One Pilots of Greta van Fleet live wil zien komende zomer zal dus snel een keuze moeten maken.

De Staat

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg. Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’.

Op 18 januari 2019 is het vijfde studioalbum Bubble Gum uitgekomen. Ter ere van deze plaat maakte De Staat in die zomer weer een rondje langs de festivalvelden. Zo was de band headliner op Lowlands. Komende zomer zijn de heren te zien op onder andere Dauwpop, Pinkpop op Bruis Festival.

Wist je trouwens dat de band afgelopen zomer werden verkozen tot Beste Festivalact der Lage Landen. Genoeg reden dus om de heren eens een keertje live aan het werk te zien.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lana Del Rey.

Meer van Ruben