28 nieuwe namen voor Pinkpop 2022; onder andere Greta van Fleet en De Staat

2879
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Pinkpop 2022 kan maar liefst 28 nieuwe namen aan het affiche toevoegen. Bij die namen zitten onder meer Greta van Fleet, De Staat en Dermot Kennedy. Het is de tweede grote worp namen in iets meer dan een maand tijd.

De line up van Pinkpop 2022 wordt weer wat verder aangevuld. Het affiche met Metallica, Pearl Jam en Imagine Dragons bovenaan wordt vandaag uitgebreid. Het Limburgse festival kan maar liefst 28 namen bijschrijven. Onder de grote nieuwe namen zijn onder andere Greta van Fleet, De Staat en Dermot Kennedy te vinden. Alle nieuwe namen zijn hieronder te vinden:

 • Dermot Kennedy
 • De Staat
 • Greta van Fleet
 • IDLES
 • Tones And I
 • Antoon
 • grandson
 • Hang Youth
 • JC Stewart
 • Joost
 • Kacey Musgraves
 • KALEO
 • KennyHoopla
 • Maan
 • MEAU
 • Mimi Webb
 • Nona
 • Parcels
 • Ramkot
 • Remme
 • Saint PHNX
 • Sea Girls
 • Son Mieux
 • Ten Times A Million
 • The Last Internationale
 • Turnstile
 • WIES
 • Ziggy Marley

Meer nieuws

Het blijft niet alleen bij nieuwe namen voor Pinkpop 2022. Het festival maakt ook bekend dat een podium een make over krijgt. Bij Stage 4 gaat komende zomer ‘letterlijk het dak eraf’. Het podium wordt er een in de open lucht vanaf de volgende editie.

Ook meldt het festival dat de allerlaatste weekendkaarten nog beschikbaar zijn. Eerder meldde Pinkpop al dat de vrijdag volledig uitverkocht is. Wie Metallica, Twenty One Pilots of Greta van Fleet live wil zien komende zomer zal dus snel een keuze moeten maken.

Greta Van Fleet

Greta van Fleet

Greta Van Fleet werd in 2012 opgericht in Michigan en bestaat uit de drie broers Josh, Jake en Sam Kiszka en drummer Danny Wagner. Met de eerste single, ‘Highway Tune’, gooide de band meteen hoge ogen in de Verenigde Staten en deze steeg zelfs naar de top van de Billboard Mainstream Rock hitlijst. De band haalt zijn inspiratie uit rockmuziek uit de jaren ’70 zoals Led Zeppelin en Rush.

Dat het snel kan gaan maakte de band mee na hun debuutalbum Anthem of the Peaceful Army. In 2018 stond de groep nog onderaan de poster op Pinkpop en een jaar later als sub voor Muse op Rock Werchter 2019. In 2021 keert de band terug naar Europa met hun tweede album op zak, The Battle at Garden’s Gate.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

De Staat

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg. Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’.

Op 18 januari 2019 is het vijfde studioalbum Bubble Gum uitgekomen. Ter ere van deze plaat maakte De Staat in de zomer weer een rondje langs de festivalvelden. De band speelde onder meer op PaaspopDauwpop, Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross. Ook was de band headliner op Lowlands.

Pinkpop 2022

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties: het draait om de muziek op Pinkpop.

In 2021 zouden onder meer de Red Hot Chili Peppers optreden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig mogen we alweer vooruitkijken naar 2022. Dan zien we onder meer Pearl Jam, Metallica en Nothing But Thieves op de Limburgse festivalweide.

 • Locatie: Landgraaf, Nederland
 • Datum: 17-19 juni 2022
 • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022; overige kaarten zijn inmiddels in de verkoop
 • Meer informatie vind je terug op de festivalpagina
Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.