Unmute Us niet tevreden met reactie kabinet, 11 september nieuwe demonstratie

Unmute Us
Foto: Stef van Oosterhout

Unmute Us is ontevreden met de reactie van het demissionaire kabinet op de demonstratie van vorig weekend. De organisatie kondigt een nieuwe demonstratie aan op 11 september.

Na de succesvolle demonstratie op zaterdag 21 augustus wacht de organisatie van Unmute Us nog steeds op een inhoudelijke reactie vanuit het kabinet. Afgelopen vrijdag beloofde minister Blok in gesprek te willen gaan met de organisatie. ”Dat uit de ivoren toren niet meer komt dan een uitnodiging voor een gesprek zien wij als een zwaktebod waaruit blijkt dat ze de antwoorden ook niet hebben”, aldus de organisatie van Unmute Us. Deze reactie versterkt volgens de organisatie het gevoel dat het beleid gebaseerd is op willekeur.

Afgelopen zaterdag werd er met de demonstratie een duidelijk signaal richting Den Haag afgegeven. Het kan zo niet langer, we laten ons niet de mond snoeren. Daarbij is er ook nog een open brief met 8 duidelijke vragen voor de verantwoordelijke ministers. De demonstraties, open brief en de ophef in de maatschappij hebben tot nu toe nog niet geleid tot een antwoord.

Hierdoor is er een nieuwe demonstratie aangekondigd op 11 september. Unmute Us roept organisatoren en artiesten uit alle hoeken van de evenementensector, uit iedere stad op zich aan te melden via unmute-us.nl. “We roepen het hele land op om op te staan voor de evenementenbranche en de cultuursector. Wij zijn zaterdag niet de straat op gegaan om medelijden te wekken. Wij stonden er evenmin om een feestje te vieren. We worden letterlijk doodgezwegen: Unmute Us!”

De steden waar de demonstraties plaatsvinden worden later bekend gemaakt.

Unmute Us

BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Unmute Us blijft bij haar eis om directe heropening volgens de Fieldlab voorwaarden. Deze voorwaarden zijn eerder door het kabinet omarmd. Ook is de eis om een antwoord op de gestelde vragen en om erkenning te krijgen voor de gesteldheid van de vele bezoekers, getroffen medewerkers en artiesten die zich al anderhalf jaar niet gehoord voelen.

https://www.instagram.com/p/CTFGpkfIj1M/