Unmute Us in 10 steden op 11 september

Unmute Us
Foto: Stef van Oosterhout

Unmute Us organiseert op 11 september in 10 steden weer een protest. Het doel van Unmute Us is om te protesteren tegen het willekeurige evenementen- en cultuurbeleid vanuit de overheid. Eerder in augustus vond er al een eerste protestmars in diverse steden plaats. Meld je hier aan op Facebook.

Aangezien er na het eerste protest van Unmute Us geen reactie kwam vanuit Den Haag, zal er deze zaterdag een tweede plaatsvinden. Op 21 augustus werd er in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Nijmegen en Utrecht al een protestmars gehouden. Daar komen deze zaterdag de volgende steden bij: Eindhoven, Enschede, Leiden, Maastricht, Tilburg en Den Haag zelf. Om 14:00 begint in elke stad de protestmars. In Rotterdam zou aanstaande zaterdag ook een protestmars gehouden worden, maar er kon geen geschikte locatie gevonden worden. ”Waar Den Haag vorige keer meeliep met Rotterdam, sluit Rotterdam nu aan in Den Haag.” Laat de Unmute Us weten op hun sociale media kanalen.

Op de startlocatie voor Nijmegen en Den Haag is het nog even wachten. De startlocatie en de looproute voor de andere steden vind je hieronder.

https://www.instagram.com/p/CTmbKBhIFzJ/

Willekeur

Voor veel mensen valt het nog steeds niet uit te leggen dat Formule-1 wél door kan gaan maar goed georganiseerde festivals niet. Jasper Goossen, mede-initiatiefnemer en woordvoerder van Unmute Us, zat aan tafel met enkele ministers waaronder Grapperhaus en De Jonge. “We bespeuren enorme actiebereidheid, niet alleen bij de organisatoren maar ook bij het publiek. En wij willen ons verhaal en onze argumenten kracht bijzetten door massaal de straat op te gaan. Want het is nog steeds niet uit te leggen dat in landen om ons heen met maatregelen van Fieldlab Evenementen wordt gewerkt en dat hier deze Topsector nagenoeg stil wordt gelegd”, zei Goossen na aanleiding van het gesprek.

Unmute Us

Crowd
Photo: Lotte Spek Photography

Unmute Us blijft bij haar eis om directe heropening volgens de Fieldlab voorwaarden. Deze voorwaarden zijn eerder door het kabinet omarmd. Ook is de eis om een antwoord op de gestelde vragen en om erkenning te krijgen voor de gesteldheid van de vele bezoekers, getroffen medewerkers en artiesten die zich al anderhalf jaar niet gehoord voelen. Nadat er geen reactie kwam vanuit Den Haag op de eerste protestmars, is het zaterdag 11 september tijd voor de tweede.