Advertisement

‘Meerdaagse evenementen binnenkort weer mogelijk onder voorwaarden’

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Eindelijk lijkt er wat goeds nieuws te komen voor de evenementensector. Volgens nu.nl wordt morgen, tijdens de persconferentie, bekendgemaakt dat meerdaagse festivals weer mogelijk zijn. Wel onder voorwaarden.

Op dit moment worden de voorwaarden nog verder uitgewerkt aan de hand van de bevindingen van de fieldlab evenemten. Er wordt nu vooral gekeken naar een maximaal aantal van bezoekers per evenement. Deze zal worden berekend op basis van een percentage van de maximale capaciteit. Verder wordt er gesproken over het gebruik van toegangsbewijzen en coronatesten. Dit zou via de CoronaCheck app kunnen gaan of door iets wat organisatoren zelf hebben bedacht.

Voor de rest zijn er nog geen details uitgelekt. Wel sprak demissionair minister Ingrid van Engelshoven zich vandaag positief uit. Zo zei ze dat er morgen beter nieuws komt dan dat er tot nu toe uitgelekt is en heeft ze goede hoop dat het morgen de goede kant op gaat voor de evenementensector. Dit belooft wat voor morgen!

Grote eendaagse evenementen

Of grote eendaagse evenementen ook weer doorgang mogen vinden, is nog niet bekend. Hierop zei OMT-lid en Fieldlab-hoofdonderzoeker Andres Voss het volgende: “Dat kan ik echt niet beoordelen. Dit voorstel lag in het algemeen zeker wel op tafel. Maar er werden zoveel verschillende voorstellen besproken. Bijna alle eventtypes.” Wat de versoepelingen precies inhouden, zullen we morgen dus pas echt weten.