Queens of the Stone Age en Florence + the Machine nieuwe headliners in het festivalcircuit 2022

Photo: Ben Houdijk

Queens of the Stone Age en Florence + the Machine zijn nieuwe headliners in het festivalcircuit. Mad Cool 2022 maakt bekend dat beide bands headliner zijn tijdens het weekend. In een overvolle festivalzomer zijn er dus nóg meer namen om naar uit te kijken.

We krijgen het druk komende zomer. Na twee jaar zonder grote festivals is het aanbod enorm. Daar komen nu weer twee grote namen bij. Mad Cool 2022 vult het affiche verder aan met onder andere twee nieuwe headliners. Het zijn voor beide namen de eerste show in 2022.

Mad Cool 2022 vindt plaats van 6 tot 10 juli. Dat is maar een paar weken na festivals als Pinkpop, Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Er is dus een kans dat beide acts de oversteek van Spanje naar Nederland of België maken. Florence + the Machine stond sinds 2010 al vijf keer op Rock Werchter waaronder in 2019. Queens of the Stone Age, de band rond Josh Homme, stond in 2018 nog op zowel Down The Rabbit Hole als Rock Werchter.

Nieuwe Namen Mad Cool 2022

Het blijft niet bij de twee headliners die zijn aangekondigd. Mad Cool maakt ook onder andere HAIM, Animal Collective en Sam Fender bekend voor de editie in 2022. Ook heeft het festival een extra dag toegevoegd op zondag 10 juli. Op de onderstaande post zijn bij de donderdag en de nieuwe zondag een gouden ster te zien. Het festival heeft bevestigd dat dit betekent dat de bovenkant van deze dagen nog niet volledig zijn. Op zowel de donderdag als zondag wordt dus nog minimaal één headliner verwacht. Bekijk de volledige line up die tot nu toe bekend is hieronder.

Florence + the Machine

Photo: Stephan Flad (Melt 2018)

De Britse band Florence + The Machine brak door dankzij het welbekende SXSW Festival. Festivaloptredens op onder meer Glastonbury en Reading & Leeds Festival waren het gevolg. Daarna ging het snel. Het debuutalbum Lungs, met daarop hits als ‘Kiss With a Fist’ en ‘You’ve Got The Love’, was een doorslaand succes. Inmiddels heeft de band vier studioalbums op zak met daarop een arsenaal aan meezingers. Het vierde en tot nu toe laatste album High As Hope zag in 2018 het licht. Met dit album deed ze menig festival zoals Rock Werchter en Sziget aan.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2022

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 6-10 juli 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.