De beste reacties op de show van Florence + The Machine op Rock Werchter 2019

Photo: Ben Houdijk

De zaterdag van Rock Werchter kende naast Mumford & Sons een tweede headliner in de vorm van Florence + The Machine. Florence Welch en haar band zorgden voor een prachtig concert op het hoofdpodium. Festileaks zet de beste reacties op social media voor je op een rijtje.

Over smaak valt niet te twisten en op sociale media nemen mensen sowieso zelden een blad voor de mond. Hieronder zie je de meest uiteenlopende reacties op de show van Florence + The Machine op Rock Werchter 2019.

Florence + The Machine pakt de complete wei in

https://www.instagram.com/p/BzTnxL8oqN6/

Bij Florence + The Machine maakt het weinig uit waar je staat. De Britse zangeres pakt het complete publiek in en het applaus reikt tot ver achteraan het veld. Het optreden wordt afgetrapt met ‘June’ en ‘Hunger’. De nieuwe nummers kunnen direct op positieve reacties vanuit het publiek rekenen en zetten de toon voor de rest van het optreden.

De interactie voegt een extra dimensie toe

https://www.instagram.com/p/BzTt7_7i-nB/

De echte fans van Florence Welch en co. vinden we vooraan de Main Stage. De zangeres loopt met regelmaat de menigte tegemoet en betrekt hen bij de steengoede show. Een optreden van Florence + The Machine is niet alleen voor de band zelf, maar juist een moment voor iedereen.

Florence vs. de zonsondergang

https://www.instagram.com/p/BzVBanVgDdX/

Florence + The Machine mag aantreden tijdens het geliefde sunsetslot. Onder de warme Belgische zon start Florence aan haar vijfde optreden op Rock Werchter. Het blijkt een gouden combinatie voor veel festivalgangers – kippenvel gegarandeerd.

Pure magie op het podium

https://www.instagram.com/p/BzVHUMzF3c4/

Pure magie, zo beoordelen verschillende festivalgangers het optreden op social media. Tevens zijn de herinneringen hieraan niet heel veel op het internet te vinden. Flo spoort het Belgische publiek namelijk aan om hun smartphones niet meer te gebruiken tijdens haar optreden. Geen probleem voor de meesten; de echte herinneringen blijven toch.

Werchter’s got the love

https://www.instagram.com/p/BzU_4n4onxj/

Het Belgische publiek omarmt Florence + The Machine en laat niet meer los. Tijdens nummers als ‘Dog Days Are Over’, ‘Shake It Out’ en vooral ‘You Got the Love’ hangt de liefde in lucht. Deze toegewijde verstandshouding houdt dan ook het gehele optreden stand.

De ‘Goddess’ geeft haar publiek alles

https://www.instagram.com/p/BzTuoUSn6TI/

Florence blijft zingen, springen en rennen op de Main Stage. Voor ‘Delilah’, ‘What Kind of Man’ en ‘Big God’ mengt ze zich zelfs met het publiek. De frontvrouw doet er alles aan om een show van formaat neer te zetten en het publiek moet eraan geloven: Florence is de koningin van Werchter.

Bombastische afsluiter in het donker…

https://www.instagram.com/p/BzU6c4LAhHT/

De band sluit af met het bombastische ‘Shake It Out’. De Werchterse weide gaat nog een keer los terwijl de zon vrijwel helemaal onder is. De passage van Florence is er wederom een voor de geschiedenisboeken, en de zangeres laat het Belgische publiek met een voldaan gevoel achter.

… waarvoor ze stiekem al gekleed was

Niet alleen het optreden zelf, maar ook de outfit van Florence krijgt de nodige aandacht. Voor de één een waar mode-icoon, maar toch blijkt dat niet iedereen zich hierin kan vinden. Good night, Rock Werchter!

Wat vond jij van Rock Werchter 2019?

Ben jij op Rock Werchter geweest dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-werchter”]

Rock Werchter 2019

Rock Werchter vond dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up werd aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival om nog even na te genieten, of naar de Festivalpodcast live vanaf de Werchterweide.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam