Gerucht: The National tijdens Best Kept Secret 2022 in de buurt

Photo: Graham MacIndoe

Een hoopvolle dag voor de fans van The National. De vijfkoppige band is rondom Best Kept Secret 2022 te vinden in Europa. Op het tourschema is te zien dat de heren een plaatsje vrij hebben op 10 en 12 juni.

The National is deze zomer te zien op festivals. Zojuist maakten de heren hun Europese tour voor 2022 bekend. Wat ons meteen opvalt: een gaatje voor Best Kept Secret 2022. Namelijk op 10 en 12 juni. Zo zijn ze een dag ervoor te zien in Oslo en op 11 juni gaan ze naar Denemarken. Met andere woorden: er is plaats voor een optreden op Best Kept Secret 2022. Het Nederlandse festival vindt plaats van 10 tot en met 12 juni.

Zo stond The National normaal gezien vorig jaar al op de planken in Hilvarenbeek. Door het coronavirus ging dit feestje niet door. Met het onthullen van de Europese tour kan het wel eens zijn dat we de heren volgende zomer terug aan het werk mogen zien. Maken ze zo hun afgelasten optreden meteen weer goed?

The National

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het vijfkoppige The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio en bestaat uit twee sets broers (Aaron/Bryce Dessner en Scott/Bryan Devendorf) en een charismatische frontman (Matt Berninger). Maar de band boekte pas echt succes in 2007 met dank aan het succesvolle album Boxer. Hiermee waren ze het eerst op de Europese zomerfestivals te vinden. In 2010 zag het vijfde studio-album het licht: High Violet. Dit betekende voor hen de definitieve doorbraak. Hun eerste single ‘Bloodbuzz Ohio’ kwam zelfs vrij hoog in de hitlijsten terecht.

Met het achtste studio-album I Am Easy To Find inmiddels op zak, steken ze boven zichzelf uit. Of het nou was voor een select publiek liefhebbers op Sziget 2019, voor een bomvolle Bravo op Lowlands 2019 of tijdens een unieke door fans gecureerde set op Pukkelpop 2019. Het regende dan ook lovende recensies, met als kroon op het geheel: de verkiezing van The National als dé Festivalact van het Jaar 2019.

Best Kept Secret 2022

Carly Rae Jepsen - Best Kept Secret 2019
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret vindt doorgaans plaats op het evenemententerrein van de Beekse Bergen en heeft daarmee een prachtige natuurlijke omgeving. Zo kijk je vanaf het terrein over het Victoriameer, waar je op de warmere dagen ook nog eens heerlijk kunt pootjebaden. Het festival ging in 2020 en 2021 niet door. In de edities ervoor wist het artiesten zoals Radiohead, Arcade Fire, Arctic Monkeys en The National te strikken. Komende zomer staan onder andere The Strokes, Nick Cave & The Bad Seeds en Jamie XX op de planken in Hilvarenbeek.

  • Locatie: Beekse Bergen, Hilvarenbeek
  • Tickets: €230,- voor een weekendticket, €109,- voor een dag
  • Datum: 10 t/m 12 juni 2022
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina
Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.