Greta Van Fleet maakt eerste festivaldata bekend; kanshebber Pinkpop 2022

1859
Photo: Ben Houdijk

Greta Van Fleet maakt de eerste festivaldata voor 2022 bekend. De Amerikaanse rocksensatie had eerder deze maand al een aantal optredens in Europa bevestigd. Nu de band ook festivals in juni gaat aandoen, zijn ze een kandidaat voor Pinkpop 2022.

Greta Van Fleet is deze zomer in Europa te vinden! Een deel van de tour was al bekend met onder andere shows in Berlijn, Londen en Stockholm. Daar komen nu ook twee festivals bij. Op 9 juni 2022 is de rockgroep te bewonderen in Milaan op het I-Days festival. Iets meer dan een week later keert de band weer terug naar Italië. Op 19 juni staat Greta Van Fleet vóór Metallica op het podium op Firenze Rocks.

Kanshebber Pinkpop 2022

Greta Van Fleet zat niet bij de grote drop namen van Pinkpop enkele weken terug. Toch is de band een grote kanshebber voor het Limburgse festival. Alleen de zondag is geen optie meer voor de band, aangezien ze dan op Firenze Rocks staan. De vrijdag en zaterdag van Pinkpop 2022 missen nog een aantal namen. Twee dagen vóór het begin van het festival in Landgraaf is de rockgroep te vinden bij onze oosterburen in Frankfurt am Mein. Het is dus goed dat de band eerst een stop maakt op Pinkpop 2022 voor ze doorreizen naar Italië.

Een aanwijzing die erop kan duiden dat de band daadwerkelijk op Pinkpop staat is dat ze vaak het voorprogramma zijn van Metallica. Voordat ze naar Europa komen verzorgen ze in Zuid-Amerika al bij een aantal shows het voorprogramma bij Hetfield & co. Ook op Firenze Rocks een paar dagen later spelen ze op dezelfde dag als Metallica. Het is dus mogelijk dat Greta Van Fleet op de vrijdag in Landgraaf verschijnt als onderdeel van een package deal. Dat zijn afspraken waarin een grote band wat kleinere bands meeneemt bij hun festivalshows of losstaande shows.

Greta Van Fleet

Greta van Fleet

Greta Van Fleet werd in 2012 opgericht in Michigan en bestaat uit de drie broers Josh, Jake en Sam Kiszka en drummer Danny Wagner. Met de eerste single, ‘Highway Tune’, gooide de band meteen hoge ogen in de Verenigde Staten en deze steeg zelfs naar de top van de Billboard Mainstream Rock hitlijst. De band haalt zijn inspiratie uit rockmuziek uit de jaren ’70 zoals Led Zeppelin en Rush.

Dat het snel kan gaan maakte de band mee na hun debuutalbum Anthem of the Peaceful Army. In 2018 stond de groep nog onderaan de poster op Pinkpop en een jaar later als sub voor Muse op Rock Werchter 2019. In 2021 keert de band terug naar Europa met hun tweede album op zak, The Battle at Garden’s Gate.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Pinkpop 2022

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties: het draait om de muziek op Pinkpop.

In 2021 zouden onder meer de Red Hot Chili Peppers optreden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig mogen we alweer vooruitkijken naar 2022. Dan zien we onder meer Pearl Jam, Metallica en Nothing But Thieves op de Limburgse festivalweide.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 17-19 juni 2022
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022; overige kaarten zijn inmiddels in de verkoop
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.