Greta Van Fleet maakt eerste festivaldata bekend; kanshebber Pinkpop 2022

Photo: Ben Houdijk

Greta Van Fleet maakt de eerste festivaldata voor 2022 bekend. De Amerikaanse rocksensatie had eerder deze maand al een aantal optredens in Europa bevestigd. Nu de band ook festivals in juni gaat aandoen, zijn ze een kandidaat voor Pinkpop 2022.

Greta Van Fleet is deze zomer in Europa te vinden! Een deel van de tour was al bekend met onder andere shows in Berlijn, Londen en Stockholm. Daar komen nu ook twee festivals bij. Op 9 juni 2022 is de rockgroep te bewonderen in Milaan op het I-Days festival. Iets meer dan een week later keert de band weer terug naar Italië. Op 19 juni staat Greta Van Fleet vóór Metallica op het podium op Firenze Rocks.

Kanshebber Pinkpop 2022

Greta Van Fleet zat niet bij de grote drop namen van Pinkpop enkele weken terug. Toch is de band een grote kanshebber voor het Limburgse festival. Alleen de zondag is geen optie meer voor de band, aangezien ze dan op Firenze Rocks staan. De vrijdag en zaterdag van Pinkpop 2022 missen nog een aantal namen. Twee dagen vóór het begin van het festival in Landgraaf is de rockgroep te vinden bij onze oosterburen in Frankfurt am Mein. Het is dus goed dat de band eerst een stop maakt op Pinkpop 2022 voor ze doorreizen naar Italië.

Een aanwijzing die erop kan duiden dat de band daadwerkelijk op Pinkpop staat is dat ze vaak het voorprogramma zijn van Metallica. Voordat ze naar Europa komen verzorgen ze in Zuid-Amerika al bij een aantal shows het voorprogramma bij Hetfield & co. Ook op Firenze Rocks een paar dagen later spelen ze op dezelfde dag als Metallica. Het is dus mogelijk dat Greta Van Fleet op de vrijdag in Landgraaf verschijnt als onderdeel van een package deal. Dat zijn afspraken waarin een grote band wat kleinere bands meeneemt bij hun festivalshows of losstaande shows.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Tickets Kopen