The Killers op 4 juli 2022 naar de Ziggo Dome

Rock Werchter 2018 The Killers
Photo: Festileaks

Fans van The Killers hebben even geduld moeten hebben, maar komende zomer is het zover. Maandag 4 juli staan The Killers, volgens de eigen website, in de Ziggo Dome.

De datum is inmiddels ook bevestigd door Ziggo Dome. Het is de vervangende show die eerder op 6 juli 2020 moest plaatsvinden.

Twee jaar na de geplande datum kunnen we de Amerikaanse rockers eindelijk gaan zien. Door het coronavirus moest de tour van The Killers tweemaal worden uitgesteld. Waaronder het optreden in de Ziggo Dome in 2020. Nu lijkt het tournee er toch echt te komen. Met een show in Amsterdam.

De band heeft komende zomer een drukke agenda met tientallen zaal- en festivalshows. Ze zijn onder andere te zien op Rock Werchter. Festivaloptredens in Nederland staan nog niet op de agenda en lijken er ook niet te komen. Tijdens Pinkpop is de band in Duitsland om hun optredens op Hurricane en Southside in te halen. Daarnaast zijn alle headliners van Pinkpop al bekend. Tijdens Lowlands zijn The Killers net aan hun Amerikaanse tour begonnen.

The Killers

Met de debuutplaat Hot Fuss in 2004 gooit de uit Las Vegas afkomstige band The Killers meteen hoge ogen. De eerste singles ‘Somebody Told Me’ en ‘Mr. Brightside’ zijn ware klassiekers te noemen. Inmiddels zijn we dik vijftien jaar verder en staat de teller nu op zeven albums. Het meest recente album Pressure Machine verscheen in augustus 2021.

In 2020 zouden de Amerikanen onder meer TW Classic en de Ziggo Dome aandoen, maar deze shows werden vanwege de coronacrisis geannuleerd. In 2022 keren de heren uit Las Vegas naar Rock Werchter zelf in plaats van TW Classic.