Advertisement
Rock Werchter
Uitverkocht
30 juni - 3 juli 2022
België
Werchter, België

The Killers naar Rock Werchter 2022

Photo: Danny Clinch

The Killers komen naar Rock Werchter 2022. Ze worden toegevoegd aan de zondag waar ook de Red Hot Chili Peppers zullen spelen. Het is onderdeel van een festivaltour die hen ook langs onder andere Mad Cool, Southside en Hurricane Festival voert.

Het is weer tijd voor een nieuwe naam voor Rock Werchter 2022! De indie rock-band uit Las Vegas keert na een passage in 2018 opnieuw terug naar Rock Werchter op zondag 3 juli 2022. De heren hebben sindsdien maar liefst twee nieuwe albums uit waardoor het zeker de moeite is ze komende zomer te gaan zien op de Werchterse weide. Naast Rock Werchter 2022 staan The Killers ook op meerdere festivals in Europa zoals Mad Cool, INmusic festival, Hurricane en Southside Festival.

Tickets en de rest van het affiche

De tickets voor Rock Werchter 2022 zijn al een tijdje in de verkoop. Tickets voor de vrijdag van Metallica zijn al uitverkocht. Het festival maakte onlangs bekend dat het genoodzaakt is de tickets duurder te maken vanwege de coronapandemie. Tot 1 december hebben fans de mogelijkheid om tickets voor ‘de oude prijs’ aan te schaffen.

Naast The Killers zijn ook Imagine Dragons en Red Hot Chili Peppers pas toegevoegd aan het affiche voor 2022. Voor de zomer was het al bekend dat onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Metallica komende zomer van de partij zijn.

The Killers

Met de debuutplaat Hot Fuss in 2004 gooit de uit Las Vegas afkomstige band The Killers meteen hoge ogen. De eerste singles ‘Somebody Told Me’ en ‘Mr. Brightside’ zijn ware klassiekers te noemen. Inmiddels zijn we dik vijftien jaar verder en staat de teller nu op zeven albums. Het meest recente album Pressure Machine verscheen in augustus 2021.

In 2020 zouden de Amerikanen onder meer TW Classic en de Ziggo Dome aandoen, maar deze shows werden vanwege de coronacrisis geannuleerd. In 2022 keren de heren uit Las Vegas naar Rock Werchter zelf in plaats van TW Classic.

Rock Werchter 2022

zijnPhoto: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: €243 euro voor een weekend, €110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina
Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 30 juni - 3 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur

Ruben Bodelier

Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.

Meer van Ruben