Nirwana Tuinfeest 2022 verwelkomt Seasick Steve, De Staat en meer

428
festivalshows, de staat, lowlands
Foto: Kamiel Scholten Fotografie/De Staat

De eerste namen voor Nirwana Tuinfeest 2022 zijn een feit. Het festival maakt onder meer de komst van Seasick Steve, De Staat en Danny Vera bekend.

Het Brabantse festival maakt de eerste 23 namen voor de aankomende editie bekend. Naast de komst van bovengenoemde zijn ook Mando Diao en DeWolff aangekondigd. Het grootste gedeelte van de namen waren ook al aangekondigd voor 2021. Helaas kon deze editie niet doorgaan vanwege het coronavirus. De volledige lijst met namen vind je hieronder:

 • Seasick Steve
 • De Staat
 • Danny Vera
 • Mando Diao
 • DeWolff
 • Kadaver
 • Sloper
 • Son Mieux
 • Phil Campbell & The Bastards Sons
 • Bad Nerves
 • First Blood
 • Speedmobile
 • Bizkit Park
 • Temple Fang
 • Ten Times A Million
 • Cords
 • Pyro
 • Vipers (Queen)
 • Belgian Status Quo Band (Status Quo)
 • Collins Live Experience (Phil Collins)
 • Beastie Boys Undercover (Beastie Boys)
 • Demagogue (Urban Dance Squad)

Kaarten voor de nieuwe editie zijn bijna uitverkocht, dus wacht niet lang meer met het kopen van een kaartje! Voor een dagticket ben je 37,50 kwijt en voor een combiticket 65 euro. De zondag van het festival is gratis te bezoeken.

De Staat

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg. Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’.

Op 18 januari 2019 is het vijfde studioalbum Bubble Gum uitgekomen. Ter ere van deze plaat maakte De Staat in de zomer weer een rondje langs de festivalvelden. De band speelde onder meer op PaaspopDauwpop, Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross. Ook was de band headliner op Lowlands.

Nirwana Tuinfeest 2022

Nirwana Tuinfeest 2021 vindt plaats op 26, 27 en 28 augustus in het Brabantse Lierop. De eerste editie van het festival vond plaats in 1970. In 2019 waren onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Heideroosjes en Gogol Bordello van de partij. Op de komende editie zijn onder meer De Staat, Danny Vera en Seasick Steve te bewonderen. Kaarten voor Nirwana Tuinfeest 2022 zijn al verkrijgbaar.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

 • Datum: 26, 27 + 28 augustus 2022
 • Locatie: Lierop, Noord-Brabant
 • Tickets: Een dagticket voor de vrijdag of zaterdag kost €37,50. Voor een combiticket betaal je €65,-. De zondag van het festival is gratis toegankelijk.
 • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.
Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.