Pinkpop start countdown, maandag aankondiging laatste headliner?

6075
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Op de site van Pinkpop is het aftellen begonnen! Over vier dagen is er nieuws te verwachten, zeer waarschijnlijk over de derde en laatste headliner en mogelijk ook (een deel van) de rest van de line-up.

Nog vier dagen en dan krijgen we eindelijk weer nieuws uit Landgraaf. Pinkpop teaset met een korte video dat er maandag om 10:00 teken van leven komt van het Limburgse festival. Grote kans dat daar de derde headliner bij zit, want later die week (op vrijdag 5 november) start de kaartverkoop van Pinkpop 2022.

Geruchten

Misschien is het wel Beyoncé? Of Bruce Springsteen? Wordt het gerucht rondom Måneskin ingelost? We maakten uiteraard weer een geruchtenoverzicht, waar je ziet wie er kans maakt om het hoofdpodium af te sluiten naast Metallica en Pearl Jam. Zelf meespeculeren kan bovendien via het zeer actieve Pinkpop Forum.

De kaartverkoop voor Pinkpop 2022 start op 5 november om 10 uur. De prijzen van de tickets zijn nog niet bekend. Waarschijnlijk horen we hier maandag ook meer over. Eerder gekochte kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor de nieuwste editie.

Tot nu toe zijn er vier namen bekend. Hoog tijd dus dat daar een aantal toevoegingen bij komen! Hopelijk weten we snel wie we naast Metallica, Pearl Jam, Nothing But Thieves en Twenty One Pilots mogen opwachten aankomende zomer.

Pinkpop 2022

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties: het draait om de muziek op Pinkpop.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

In 2021 zouden onder meer de Red Hot Chili Peppers optreden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig mogen we alweer vooruitkijken naar 2022. Dan zien we onder meer Pearl Jam, Metallica en Nothing But Thieves op de Limburgse festivalweide.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 17-19 juni 2022
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022; overige kaarten zijn inmiddels in de verkoop
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.