The Cure in 2022 voor concerten naar Amsterdam en Antwerpen

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Deze keer geen toevoeging aan de overvolle zomer, maar concertnieuws over het najaar. The Cure gaat weer op tour! Ze staan 23 november in het Sportpaleis in Antwerpen en op 25 november in de Ziggo Dome in Amsterdam.

De tour van The Cure is omvangrijk: er zijn 44 shows aangekondigd in 22 Europese landen. Ook bijzonder: er komt voor het eerst sinds 2008 weer een nieuw album van de heren! Details daarover ontbreken vooralsnog.

De kaartverkoop voor de concerten start op vrijdag 10 december: om 10.00 voor Antwerpen en om 12.00 uur voor Amsterdam. De shows duren 2 uur en 15 minuten, wat opvallend genoeg een stukje minder is dan eerdere arenashows van The Cure. Die duurden vaak tegen de, of soms zelfs meer dan, 3 uur.

Kaarten worden verkocht vanaf 50 euro. Een goede zitplek of staanplaats kost iets meer dan 60 euro. Support act voor beide shows is The Twilight Sad.

De laatste keer dat The Cure op tour was, was in 2019. Toen stonden de heren onder andere op Pinkpop en Rock Werchter. In 2020 zou de Britse band op Open’er Festival staan, dit kon toen helaas niet doorgaan vanwege het coronavirus.

The Cure

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

De band rondom excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen van de net zo succesvolle albums Three Imaginary Boys, Disintegration en 4:13 Dream. Het laatst album van The Cure kwam in 2008 uit maar naar verwachting volgt het nieuwe album ‘Screen Violence’ snel. In juni dit jaar kwam de single ‘How not to drown’ al uit.

In 2019 bestond de band alweer 40 jaar. Dit is gevierd met een festival tour waarbij de heren onder andere op Pinkpop en Rock Werchter stonden. In 2022 lijkt de Britse groep weer op tour te gaan.