Dit vonden jullie van The Cure op Pinkpop 2019

The Cure - Pinkpop 2019
Photo: Ben Houdijk (Pinkpop 2019)

The Cure vlamde afgelopen zomer op de Main Stage van Pinkpop. De mannen onder aanvoering van Robert Smith speelden maar liefst 2:30 uur aan hits en prachtige platen. En met succes, vinden jullie.

Een optreden van The Cure is er eentje waar je helemaal in kan duiken. In meer dan twee uur komen hits én onbekende parels voorbij. Zo viel er voor bezoekers die de band minder goed kennen ook veel te ontdekken. Zo zegt Gilles, die met zijn moeder naar Pinkpop kwam: ”Ik kende The Cure nog niet, maar heb van de muziek genoten. De lichten en muziek pasten goed bij de sfeer.”

Op social media zijn de reacties vanaf het begin positief

The Cure heeft niet lang nodig om het publiek op Pinkpop te overtuigen. Met ‘Pictures of You’ al vroeg in de setlist en niet veel later ook ‘Lovesong’ en ‘Just Like Heaven’, is er nog maar een optie voor de aanwezige fans: genieten! En dan moeten de grote hits nog komen.

Veel respect voor de oude headliner

The Cure draait inmiddels al jaren mee op de festivals. Overal op social media laten fans hun respect daarvoor blijken en worden herinneringen opgehaald. Zo stonden Robert Smith en co. aan het begin van menig festivalcarrière.

https://www.instagram.com/p/BygEInlIlWt/?utm_source=ig_web_copy_link

The Cure blijft twee-en-een-half uur onverstoorbaar

Een lange show is er eentje waar je als toeschouwer je helemaal in kan verliezen. The Cure heeft dat tot kunst verheven. Onverstoorbaar blijft de band het ene na het andere nummer prachtig neerzetten.

Weinig interactie

Waar de een de onverstoorbaarheid prachtig vindt, is de ander er minder blij mee. Muzikaal zit het ijzersterk in elkaar, maar een prater is Robert Smith niet. ”We vonden The Cure maar lauwtjes. Weinig interactie en het duurde te lang,” zo vertellen Annick en Miriam.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

De 50e editie van Pinkpop werd gehouden in het pinksterweekend, van 8 t/m 10 juni in Landgraaf. Onder meer Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac. Met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check bijvoorbeeld alle live-updates van het festival op onze site, Facebook en Instagram. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Stem nu voor de Festivalacts Top 100 van 2019

Wat waren de meest memorabele optredens die jij zag dit festivalseizoen? Jij bepaalt namelijk wie de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016), Radiohead (2017) en Pearl Jam (2018) zal zijn. Dus stem mee en deel de lijst met je vrienden!

Festivalacts Top 100

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Nu het festivalseizoen ten einde is, is het weer tijd voor de ultieme eindstrijd. Zoals ieder jaar sluit Festileaks af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivalacts van afgelopen zomer. De stembussen zijn geopend van maandag 16 tot en met woensdag 25 september.

Op donderdag 26 september hoor je om 09:45 de bekendmaking van de top 3 live op KINK. Op diezelfde radiozender wordt vrijdag 27 september de hele Festival Acts Top 100 van 2019 uitgezonden.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen