Advertisement

5 dingen die we verwachten van The Cure op Rock Werchter 2019

Photo: Ben Houdijk

Na zeven jaar is het zo ver, The Cure is weer op Rock Werchter te vinden! Dit is al de zevende keer dat de band hier staat te spelen, na hun eerste keer in 1981. Ze zullen deze keer ook ongetwijfeld een prachtige show neerzetten en vele harten veroveren. Dit zijn 5 dingen die we verwachten van The Cure op Rock Werchter 2019!

1.Een magistrale setlist

We snappen het als je twee keer met je ogen moet knipperen wanneer je naar deze setlist kijkt. Zó veel nummers, zó veel hits. Als je fan bent van The Cure, gaat je hart hier sowieso sneller van kloppen. Dit jaar staat het album ‘Disintegration’ in de spotlight door het 30 jarig jubileum van de plaat, maar er komen ook andere nummers voorbij zoals ‘Just Like Heaven’ en ‘Burn’. Met zoveel hits in een show kun je gegarandeerd elke minuut meezingen!

2. Kans op nieuw materiaal

We weten al een tijd dat het 14e album van The Cure klaar is, maar wanneer we het gloednieuwe meesterwerk kunnen horen is nog de vraag. Tot nu toe heeft de band nog geen nieuw materiaal gespeeld. Aangezien fans sinds zeker 2008 zitten te wachten, is het nu in spanning geduld hebben tot de mannen ons verrassen met nieuw werk. Hopelijk krijgen we een primeur op Rock Werchter!

3. Robert Smith’s betoverende stem

https://www.instagram.com/p/ByJnx5Og7Sd/

Frontman Robert Smith heeft na 40 jaar nog steeds dezelfde unieke stem als vroeger. Je moet het hebben gehoord om het te begrijpen, maar de man weet zo goed zijn stem te gebruiken dat het bijna betoverend lijkt. Zijn stem met alle instrumenten zijn de perfecte combo om volledig weg te dromen.

4. De dromerige sfeer

https://twitter.com/snitnet/status/1134061996008255488

Nog iets wat bijna onbeschrijfelijk is bij The Cure, de sfeer die de mannen opbouwen. Je zweeft zo weg zodra ze beginnen te spelen, je droomt over alle woorden die je door de boxen hoort komen en de show voelt zo intiem. En dan ook nog eens het nostalgische gevoel van hits als ‘Fridays I’m In Love’ en Lullaby’, die je kriebels in je buik geven. Kortom; you feel all the feels.

5. Less is more

The Cure houdt het lekker simpel; geen gekke lichtshows of versieringen op het podium. Lowkey decor op het podium dat doet lijken alsof instrumenten en podium delen onder spinnenwebben liggen, gecombineerd met een simpele lichtshow en wat visuals is meer dan voldoende om de optreden van de band compleet te maken.

The Cure

De band rondom de zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure, maar die naam is slechts van korte duur. In 1978 vervangt de band de naam voor The Cure. In die hoedanigheid brengen de heren hun eerste single ‘Killing an Arab’ uit, waarna andere klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen.

Dit jaar bestaat de band alweer 41 jaar. Met een nieuw album op komst gaan de heren een uitgebreide festivalzomer tegemoet. Zo staan optredens op onder meer PinkpopRock WerchterExit Festival en Roskilde op de agenda.

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Rock Werchter vond dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up werd aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival om nog even na te genieten, of naar de Festivalpodcast live vanaf de Werchterweide.


Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.