Lowlands 2022 binnen 2 minuten volledig uitverkocht, Van Eerdenburg “niet verrast”

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Alle kaarten voor Lowlands 2022 zijn de deur uit. De reguliere verkoop startte afgelopen zaterdag om 11:00 uur en binnen no-time waren alle tickets voor het festival in Biddinghuizen uitverkocht.

Het moet flink stressen zijn geweest voor iedereen die afgelopen zaterdag een ticket heeft moeten scoren voor Lowlands 2022. Na twee jaar vrijwel geen festivals, waaronder geen Lowlands in 2020 en 2021, is de vraag naar tickets hoog. Binnen 2 minuten waren alle resterende tickets van het festival in Biddenhuizen verkocht.

Naast de drang naar festivals, zal ook de line-up van het festival ongetwijfeld een rol hebben gespeeld in het razendsnel uitverkopen van Lowlands. Anderhalve week geleden kondigde de organisatie met o.a. Arctic Monkeys, Stromae en The Opposites de eerste namen aan voor de komende editie. Wie naast een ticket heeft gegrepen, zal diens geluk op het nieuwe doorverkoopplatform van Ticketmaster moeten beproeven of gebruik moeten maken van TicketSwap.

Een week eerder kregen tickethouders van Lowlands 2021 de kans om in alle rust een ticket te kopen. Zij ontvingen een code in de mail. Hiermee konden ze hetzelfde aantal tickets kopen als ze voor de afgelaste editie van 2021 op zak hadden.

Eric van Eerdenburg niet verrast

Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg geeft aan niet verrast te zijn met de snelheid waarmee Lowlands was uitverkocht. ”Ik had het eerlijk gezegd verwacht, want iedereen staat weer te popelen om wat te doen,” vertelt hij aan NOS. In totaal waren er 60.000 tickets te koop. Het overgrote deel hiervan zijn in de exclusieve verkoop voor tickethouders van Lowlands 2021 verkocht. Hoeveel dit precies is wil hij niet zeggen. ”Het was echt niet zo dat je vandaag helemaal kansloos was als je kaarten wilde kopen,” vertelde hij na de verkoop.

Van Eerdenburg gaat er vanuit dat Lowlands als vanouds georganiseerd kan worden deze zomer. Over mogelijke beperkingen als minder publiek, wil hij niet nadenken. “Al die tussenscenario’s, dat verzinnen we dan wel.” Nu ligt de focus op het organiseren van Lowlands zoals we Lowlands gewend zijn. ”Niks op halve kracht, gewoon vol erin, vol voorwaarts.”

De komende maanden kunnen Lowlands-bezoekers verder vooruitkijken en speculeren. De line-up is namelijk nog lang niet compleet. Ook het comedyprogramma en Lowlands Science moeten nog worden aangekondigd.

Lowlands 2022

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

A Campingflight to Lowlands Paradise of kortweg Lowlands is een driedaags muziekfestival dat sinds 1993 jaarlijks in Biddinghuizen (Flevoland) gehouden wordt. Naast muziek is er nog een heel wat andere dingen te beleven. Zo kun je je verdiepen in literatuur, film, cabaret, ballet, theater en strip. Keuze genoeg dus. Afgelopen twee edities gingen niet door, door de coronapandemie. Tijdens de komende editie staan onder andere Arctic Monkeys, Stromae en The Opposites op het programma. Tickets voor Lowlands 2022 zijn niet meer beschikbaar. Het festival verkocht binnen 2 minuten uit.

  • Locatie: Biddinghuizen, Nederland
  • Datum: 19, 20 en 21 augustus 2022
  • Tickets: UITVERKOCHT
  • Meer informatie vindt je terug op de site van het festival.

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel